El 28 d'octubre el PP presentava el recurs al Tribunal Constitucional contra la prohibició dels toros a Catalunya
El 28 d'octubre el PP presentava el recurs al Tribunal Constitucional contra la prohibició dels toros a Catalunya
Madrid

El Tribunal Constitucional admet a tràmit el recurs del PP contra la prohibició dels toros a Catalunya

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs presentat pel Partit Popular contra la llei que prohibeix les corrides de toros a Catalunya, a partir del 2012. El 28 d'octubre el portaveu popular al Senat, Pío García-Escudero, va presentar un recurs d'inconstitucionalitat, avalat per 50 senadors del PP, amb l'argument que aquesta norma envaeix competències estatals. El Parlament català va aprovar la llei antitaurina, que va ser una iniciativa popular, el 28 de juliol.

Actualitzat
El recurs, de 38 pàgines i signat per 50 senadors del PP, argumenta que la prohibició, a banda d'envair competències estatals, "restringeix drets i llibertats dels ciutadans". Segons el PP la decisió del Parlament vulnera una desena d'articles de la Constitució i trenca "principis constitucionals bàsics d'accés a la cultura", com la llibertat de creació artística, la promoció de l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic, entre d'altres. El PP també argumenta que la prohibició impedeix el desenvolupament a Catalunya d'una activitat empresarial.

En el seu recurs, el PP reconeix que els festejos taurins són un fenomen "complex" com el teatre o la cinematografia, en què les competències de l'Estat i de les comunitats es creuen. El Parlament català va aprovar la llei que prohibeix les corrides de toros a Catalunya al juliol, enmig d'un llarg debat, gràcies a una iniciativa legislativa popular. La prohibició entrarà en vigor al gener del 2012.
Anar al contingut