El testimoni dels agents que van abatre el cinquè terrorista de Cambrils

Així es van evitar més morts a Cambrils

RedaccióActualitzat

La ràpida intervenció dels Mossos d'Esquadra a Cambrils va ser clau per impedir que hi hagués més víctimes i ferits. El vehicle en què anaven els terroristes va xocar contra el control de Mossos d'Esquadra a la rotonda del club nàutic, just al Passeig Marítim. Va atropellar una agent i el cotxe va quedar bolcat. Immediatament, en van sortir els cinc joves, quatre dels quals van ser abatuts per l'altre agent del control.

 

 

El cinquè dels terroristes va sortir del cotxe bolcat en direcció oposada a la resta de membres de la cèl·lula, cap al parc del Pi Rodó. Després d'haver agredit uns vianants amb un ganivet mentre recorria el Passeig Marítim, es va trobar frontalment amb dos agents que no anaven uniformats. Els agents pertanyien a l'àrea de delinqüència urbana i formaven part de l'operatiu Cronos. És així com s'anomenava l'operatiu de màxima alerta activat per neutralitzar els plans terroristes.

Així recorden els agents aquell moment, un moment enregistrat per un vianant i difós per les xarxes socials.

"Vam sentir per l'emissora que la companya demanava ajuda, hi havia gent ferida i s'havien utilitzat armes de foc. Vam anar cap a la zona dels fets."

"Mentre anàvem al lloc dels fets, vèiem gent corrent en direcció contrària. Portàvem la llum blava i la sirena posada. Un ciutadà ens atura i ens assenyala una persona que està cridant i que sembla que porta un cinturó al pit, com si fossin explosius."

L'agressor era Omar Hichami, el que havia sortit del cotxe en direcció oposada.

"Sortim del vehicle, un per cada porta. I li cridem a la persona que es llanci a terra: 'Al suelo, al suelo', però en fa cas omís."

"Li deies que s'aturés, que es tirés a terra, t'acreditaves com a policia amb les armes de foc a les mans. Estava fora de si, tota l'estona cridant 'Allahu Akbar'."

"Llavors vam obrir foc. Va caure a terra. Veiem que para l'actuació, que ja no es mou. Però de sobte es torna a aixecar i llavors focalitza molt en mi. Vaig obrir foc contra ell. Es va desplaçar cap on era jo. Es va quedar a uns quatre metres, rient. Després, va començar a venir cap a mi corrents. Llavors no vaig tenir altre remei que tornar a obrir foc i neutralitzar-lo a terra. I, de seguida, vaig buscar cobertura per si feia detonar l'explosiu de l'armilla."

Aquell moment que els dos agents tenen gravats a la retina va durar pocs segons.

Estan preparats els agents davant d'una situació tan estressant?

"El meu pensament aquella estona és... fins aquí, avui s'acaba."

"Crec que emocionalment no estem preparats per assimilar un atac d'aquest tipus. La part emocional és complicada. Has d'assimilar que has hagut d'obrir foc cap a una persona. I no és dissuasiu; és una persona que et vol agredir. No solament agredir-te, sinó matar-te. És complicat. Queda llunyà, perquè fa un any, però no se'n va del cap."

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut