Barcelona

El TC dóna la raó a PP, C's i PSC per la tramitació de la declaració independentista

L'alt tribunal acorda que el Parlament va vulnerar els drets del PP, perquè quan es va convocar la sessió per debatre la declaració de ruptura els populars encara no s'havien constituït com a grup

RedaccióActualitzat

El ple del Tribunal Constitucional ha aprovat per unanimitat estimar parcialment els recursos d'empara que el PP, Ciutadans i el PSC van demanar per la votació de la declaració de ruptura del 9 de novembre passat. El ple del Tribunal Constitucional ha acordat que el Parlament va vulnerar els drets del PP, perquè quan es va convocar la sessió per debatre la declaració de ruptura, els populars encara no s'havien constituït com a grup parlamentari ni havien nomenat el seu portaveu a la cambra.

Amb aquests arguments, el TC evitaria entrar més al fons de la qüestió. Precisament, sobre el fons de la qüestió, cal recordar que la declaració del 9-N ja va ser anul·lada pel Constitucional el desembre passat.

El ple d'aquest dimarts també abordarà el recurs contra la llei de mesures fiscals, que inclou la previsió de posar en marxa les estructures d'estat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut