La diputada Ruth Coppinger ensenyant un tanga al Parlament irlandès (@SocialistPartyIreland)
La diputada Ruth Coppinger ensenyant un tanga al Parlament irlandès (@SocialistPartyIreland)
Dublín

El tanga, del Parlament a les xarxes contra una sentència absolutòria de violació

Les dones protesten amb #ThisIsNotConsent per l'absolució d'un acusat de violació a Irlanda perquè la víctima duia tanga

Irene VaquéActualitzat

Indignació al carrer i a les xarxes per l'absolució d'un noi de 27 anys acusat d'haver violat una noia de 17 a Cork, a Irlanda. Twitter, Facebook i Instagram s'han omplert de missatges i imatges de roba interior amb les etiquetes #ThisIsNotConsent i #IBelieveHer i, en clau catalana, #Noésno.

El jurat va prendre la decisió tenint en compte que la víctima duia tanga, fet que l'advocada de l'acusat va interpretar com que estava "oberta a quedar amb algú".

L'advocada va ensenyar al jurat la roba interior de la noia i va suggerir que la peça mostrava que se sentia "atreta per l'acusat". El noi va assegurar que la relació era consentida.

Notícia relacionada: "Com anaves vestida, aquell dia?", una exposició per no culpar les víctimes de violació

El cas va arribar al Parlament irlandès de la mà de la diputada socialista Ruth Coppinger, que va ensenyar un tanga per denunciar que es faci passar les víctimes per aquesta humiliació:

La diputada ha denunciat que, en altres judicis per violació, s'han fet servir com a prova de consentiment l'ús de mètodes anticonceptius o dels bronzejat artificial.

Com ella, molta gent ha sortit al carrer per reclamar que no es culpabilitzi la víctima:

 

 

Notícia relacionada: Un iceberg a tenir present: violències masclistes visibles i invisibles


Per la xarxa i al carrer han corregut imatges que insisteixen en el missatge que l'únic responsable d'una violació és el violador:

 

 

 

 

 

A Catalunya, l'Institut Català de les Dones ha remarcat que aquestes culpabilitzacions són violència masclista. I moltes dones s'han solidaritzat amb la causa:

 

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualViral Xarxes socials Masclisme
Anar al contingut