Marchena no decideix sobre debats a la presó i torna la pilota a la Junta Electoral
Manuel Marchena, president del Tribunal del judici del procés

El Suprem tria Marchena per decidir sobre la querella d'Òmnium contra Joan Carles

L'entitat sobiranista acusa el rei emèrit de suborn, tràfic d'influències o blanqueig de capitals, entre d'altres delictes

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha designat Manuel Marchena, el jutge del procés, com el magistrat competent per decidir si s'admet a tràmit la querella presentada per Òmnium Cultural contra el rei emèrit. L'entitat l'acusa dels presumptes delictes de suborn, tràfic d'influències, frau i blanqueig de capitals, arran de les investigacions de la fiscalia suïssa sobre els negocis ocults de Joan Carles.

Ho ha comunicat l'entitat sobiranista, que recorda que Marchena és el magistrat que va condemnar a 9 anys de presó Jordi Cuixart i tem que s'estigui davant d'una "nova maniobra dels poders de l'Estat" per protegir-se.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, considera que el judici del procés va "vulnerar drets fonamentals" i desconfia de la independència de Marchena.

Qui millor per protegir la monarquia i els poders de l'Estat que Marchena? Es tracta d'un jutge que ha comès greus vulneracions de drets fonamentals per intentar acabar amb l'independentisme.

De fet, Òmnium ja va acusar l'Estat de "vulneració flagrant" de drets fonamentals com el de la llibertat d'expressió, el de llibertat ideològica o el de reunió pacífica en el seu escrit de defensa. Segons Òmnium, el magistrat Marchena pilotava un "judici sense garanties amb la presència d'un partit d'ultradreta com Vox d'acusació popular i l'aplicació d'un dret processal d'excepció".

 

ARXIVAT A:
Tribunal Suprem MonarquiaCasa Reial espanyola Borbons
Anar al contingut