Madrid

El Suprem anul·la totes les llistes d'Abertzale Sozialistak però respecta les independents

Jornada maratoniana de deliberacions al Suprem. Els jutges de la "sala del 61" han fet públic a l'últim moment que anul·len la proclamació de totes les candidatures presentades per les agrupacions electorals d'Abertzale Sozialistak. L'altra cara de la moneda són les llistes independents. Els magistrats permetran a aquestes set candidatures concórrer a les eleccions. La segona sentència, la que afecta el partit ANB, es retardarà més i podria arribar de matinada, ja que s'està tramitant d'acord amb el procediment de la llei de partits, la qual no diu res sobre impugnar llistes d'un partit legal.

Actualitzat

L’anomenada "sala del 61" ha decidit apartar AS de les eleccions però ha desestimat els recursos presentats contra la guipuscoana Kimu Berri Taldea i contra les navarreses Erlain, Urri, Agrupació Independent Orikain, Agrupació Txangola, Candidatura San Román de Arre i Errazkingo Elkartea. Les dues decisions s’han pres per unanimitat.

La sala especial del Suprem ha de pronunciar-se encara en les pròximes hores sobre les impugnacions que el Ministeri Públic i els serveis jurídics de l'Estat han presentat contra un total de 133 candidatures del partit Acció Nacionalista Basca.

L'esquerra abertzale pot encara presentar un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional, que haurà d'establir definitivament quines poden concórrer a les eleccions i quines no abans de la mitjanit de dijous, moment en què comença la campanya electoral.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut