Elda

Blanco demana al PP que deixi de pressionar i respecti la decisió del Suprem

"Respecte" és la paraula que més cops ha repetit José Blanco a Elda. El secretari d'Organització del PSOE ha assegurat que acatarà la decisió del Tribunal Suprem sigui quina sigui la resolució sobre les impugnacions de les candidatures electorals d'ANB. Blanco ha reclamat al PP que faci el mateix i els ha aconsellat que deixin de pressionar la justícia amb les seves declaracions. El dirigent socialista també ha fet referència a les crítiques a Zapatero pel "cas Malaia" i ha lamentat que el jutge Torres hagi hagut de "desmentir les mentides del PP".

Actualitzat
Blanco ha manifestat que, en un estat de dret, "les detencions les determina el jutge i no un partit polític ni el president del govern". Per això, ha demanat als populars que "deixin de pressionar el Suprem i d'enganyar" els ciutadans. El dirigent socialista augura, però, que "amb un partit que basa la seva estratègia política, des de fa quatre anys, en l'ús de la mentida i l'engany", aquesta petició tindrà "poc èxit".

Referències al "cas Malaia"

Seguint el fil argumental sobre el que ha anomenat “mentides del PP” ha criticat l’estratègia de la dreta de vincular el govern amb la detenció d’Isabel Pantoja. Blanco contestava així a les declaracions realitzades per diferents dirigents del PP, entre ells el seu president, Mariano Rajoy, en què acusaven Zapatero d'estar al darrere de la seva detenció i d'utilitzar-la com una "cortina de fum" per ocultar el procés d'impugnació de candidatures suposadament successores de Batasuna.

En aquest sentit, ha lamentat que el jutge encarregat del cas, Miguel Ángel Torres, hagi hagut de "desmentir les mentides del PP", i ha qualificat de "gravíssima" l'actitud dels populars. De fet, creu que estan acusant el magistrat de prevaricació i demana que "deixin treballar" la justícia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut