Madrid / València

El Suprem anul·la la prohibició de les emissions de TV3 al País Valencià

El tribunal ha sentenciat a favor d'un recurs de cassació que Acció Cultural del País Valencià va interposar davant del tancament dels repetidors. El Suprem ha determinat que la Generalitat Valenciana no és competent per tancar-los i ha deixat la decisió en mans del govern espanyol.

RedaccióActualitzat
TV3 es podria tornar a veure al País Valencià cinc anys després que la Generalitat Valenciana va començar a tancar els repetidors. El Tribunal Suprem ha sentenciat a favor d'un recurs de cassació que Acció Cultural del País Valencià va interposar davant del tancament dels repetidors i la sanció de 300.000 euros que l'executiu li va imposar.

L'alt tribunal ha determinat que la Generalitat Valenciana no és competent per decidir si es pot veure TV3 a la comunitat. Per tant, ho deixa en mans del govern espanyol, que és qui considera competent per controlar i sancionar l'ús del domini públic radioelèctric.

Una sentència del 2008 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va desestimar el recurs fet per Acció Cultural contra l'executiu autonòmic, que va avalar el tancament de les emissions televisives i va mantenir la multa a Acció Cultural.

Fonts de la Generalitat Valenciana han assegurat que el govern d'Alberto Fabra acatarà la sentència del Suprem i anul·larà la multa a Acció Cultural del País Valencià. Aquesta organització, per la seva part, ha ofert gratuïtament la seva xarxa de repetidors al govern valencià, però no reprendrà les emissions pel seu compte, almenys de moment.

El president d'ACPV, Eliseu Climent, ha afirmat que les emissions es podrien reprendre "dilluns o demà" [per dijous] si el govern valencià arriba a un acord amb la Generalitat. Climent ha celebrat la resolució del Suprem i ha remarcat que suposa una victòria "per a la democràcia i la llibertat". De tota manera, fins que no vegi "com acaba el procés", l'entitat no prendrà cap decisió sobre tornar a emetre el senyal de TV3 pel seu compte.


Anar al contingut