El socialistes guanyen al País Valencià i podrien reeditar el pacte d'esquerres
Ximo Puig podrà reeditar el Pacte del Botànic

El socialistes guanyen al País Valencià i podrien reeditar el pacte d'esquerres

El PSPV aconsegueix 27 escons que sumats als 17 de Compromís i als 8 de Podem permeten repetir el Pacte del Botànic

RedaccióActualitzat

El Partit Socialista del País Valencià guanya les eleccions autonòmiques amb 27 escons dels 99 possibles, 6 més que el 2015, després de 28 anys. Els resultats permetrien reeditar el Pacte del Botànic. Per darrere dels socialistes se situa el PP amb 19 diputats, 10 menys que a les últimes eleccions.

Aquests resultats poden permetre el que hi havia en joc en la política parlamentària valenciana: l'anomenat Pacte del Botànic, entre els socialistes, Compromís i Podem, que es veia amenaçat pel retorn de la dreta amb una coalició on es podia sumar Vox.

El president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, es mostrava molt satisfet...

"Vosaltres, sobretot les dones, heu estat fonamentals per parar l'extrema dreta! Comencem una nova etapa de canvi, de llibertat, de solidaritat! El país dels valencians torna a ser senyera del canvi!

 

 

Reedició del Pacte del Botànic

El Pacte del Botànic ha governat durant aquests quatre anys amb el suport de Podem, que tot i recular 5 escons els permet arribar als 52 escons dels 50 necessaris per a la majoria absoluta. Compromís, per la seva banda, s'enfrontava al repte de retenir els 450.000 vots del 2015 però n'aconsegueix 263.039 i obté 2 escons menys, i se situa a 17.

Tot i la reculada d'aquestes dues formacions i l'entrada de Vox amb 10 diputats, el possible pacte de la formació d'extrema dreta amb Ciutadans i PP es queda sumant 47 escons.
 

 

Ximo Puig ja té clars els objectius principals de la legislatura;

 

 

Coincidència amb les generals

Per primer cop aquestes eleccions han coincidit amb les generals, ja que Ximo Puig va avançar-les per aprofitar la tirada electoral de Pedro Sánchez.

Els resultats s'han fet esperar perquè no s'han obert les urnes amb els vots de les autonòmiques fins que no s'han comptat els vots de les generals.

ARXIVAT A:
Eleccions 28AEleccions autonòmiques 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut