Barcelona

El secretari d'estat d'Universitats defensa l'actuació del rector de la UB en el desallotjament dels estudiants

El secretari d'estat d'Universitats. Màrius Rubiralta, ha defensat l'actuació del rector de la Universitat de Barcelona per posar fi a l'ocupació de les facultats per part dels alumnes. Rubiralta també creu irreversible l'aplicació de l'Espai Europeu Superior d'Ensenyament. Des de la Comissió Europea creuen que les crítiques dels estudiants espanyols es dirigeixen sobretot a aspectes que són competència dels governs espanyol i català, més que al procés de Bolonya, que consisteix a reestructurar l'educació en tres cicles.

Actualitzat
Màrius Rubiralta diu que el rector de la Universitat de Barcelona ha fet el que corresponia:  "Ha dialogat fins al final, ha acceptat fins i tot un referèndum que tothom li desaconsellava. Ho ha portat a un claustre, que és un òrgan democràtic".

Pel secretari d'estat d'Universitats, cal diferenciar entre la privatització i la mercantilització. Rubiralta defensa que si volem un canvi de model econòmic, la universitat avui ha de posicionar-se clarament creant un nou marc responsable d'empresa, una empresa més lligada al coneixement.

Des de la Comissió europea consideren que les crítiques dels estudiants estan més motivades per un tema de competència entre governs. John MacDonald, portaveu Educació i Cultura de la Comissió Europea, creu que els estudiants espanyols "no es queixen realment del procés de Bolonya perquè del que tracta és del procés curricular, de reestructurar l'educació en tres cicles, amb un grau de batxillerat, un grau de màsters i un grau a nivell de doctorat."

Aquestes declaracions arriben després d'una setmana molt complicada a la universitat, arran del desallotjament dels estudiants que protestaven contra el procés de Bolonya i de les escenes de càrregues policials i enfrontaments al carrer posteriors.
Anar al contingut