Fiscalia citarà el cosí del rei emèrit i vol aclarir la legalitat del pagament a Hisenda
Joan Carles I, durant un acte al Congrés dels Diputats (Europa Press / Eduardo Parra)

El rei emèrit paga 678.000 euros a Hisenda per evitar un procés judicial

Actualitzat

El rei emèrit, Joan Carles I, ha pagat un import de 678.393,72 euros per regularitzar la seva situació amb Hisenda. El pagament estaria relacionat amb la presumpta utilització de diverses targetes opaques per part de diversos membres de la família reial entre els anys 2016 i 2018, quan el monarca ja havia abdicat.

Aquest cap de setmana va transcendir que el rei emèrit tenia previst presentar una declaració a l'Agència Tributària per impedir que s'investigués el cas de les targetes opaques. Suposadament, els diners d'aquest cas estarien vinculats a donacions d'un empresari mexicà amic de Joan Carles I i no tenen a veure amb les investigacions sobre el rei emèrit que duu a terme la Fiscalia del Tribunal Suprem.

El despatx d'advocats Sánchez-Junco, que representa Joan Carles, ha anunciat en un comunicat que el rei emèrit havia donat instruccions per fer públic que havia presentat a Hisenda "una declaració sense requeriment previ" d'aquest deute, que ja ha pagat.

 

Comunicat de premsa de l'advocat del rei emèrit by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Sánchez-Junco insisteix que el rei emèrit continua, "como sempre ha estat", a disposició de la justícia "per a qualsevol tràmit o actuació que consideri oportuns".

En els últims dies, diversos mitjans han expressat la voluntat del rei emèrit de tornar a Espanya per passar-hi aquestes festes nadalenques. Aquest pagament del monarca podria estar vinculat a aquest desig de tornar.

Joan Carles I va marxar d'Espanya el mes d'agost i, des d'aleshores, resideix als Emirats Àrabs, com a hoste del xec Mohamed bin Zayed, príncep hereu d'Abu Dhabi.

 

Calvo: "Una actuació de caràcter personal"

El govern espanyol ha preferit no comentar la decisió de Joan Carles I. La vicepresidenta primera, Carmen Calvo, ha dit que el pagament del rei emèrit a Hisenda és una "actuació de caràcter personal" i que "no hi ha res més a dir".

En canvi, dirigents d'Unides Podem com Jaume Asens o Pablo Echenique s'han mostrat molt més durs contra el monarca:

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola MonarquiaDelictes econòmics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut