Washington

El rècord de Trump: 24 "fake news" en 30 minuts d'entrevista

"The Washington Post" analitza una entrevista a Donald Trump i demostra que fa una afirmació falsa cada minut i mig de conversa

RedaccióActualitzat

Molt s'ha parlat de Donald Trump i les "fake news", és a dir, afirmacions no del tot certes o directament falses. Però es poden arribar a dir 24 "fake news" en només mitja hora d'entrevista?

The Washington Post demostra que sí, que Donald Trump és capaç de fer una afirmació falsa cada minut i mig d'entrevista.

Ho han demostrat fent la transcripció minut a minut de l'entrevista que el "New York Times" va fer el 28 de desembre al president nord-americà. I no sabem sí és perquè coincidia amb el dia dels Innocents, però el cert és que Trump no defrauda i és capaç de mentir cada 75 segons de rellotge. 

"The Washington Post" contraposa cada afirmació de Trump amb dades reals i verificades sobre el tema. El resultat? 24 fake news en només 30 minuts. 

Un exemple: la frase "S'ha demostrat que la meva campanya no va conspirar amb Rússia". Correcció: les investigacions, en realitat, el que han demostrat fins ara és que membres de la campanya de Trump van interactuar amb russos almenys una trentena de vegades durant la campanya. 

Un segón exemple, aquest cop sobre el polèmic mur que vol construir Trump per separar els Estats Unit de Mèxic. La frase "Veiem drogues arribant al país, necessitem el mur". Correcció: "El mur no tindrà practicament efecte sobre l'arribada de droga fins als EUA. Segons els informes de la DEA, la majoria la droga que hi entra ho fa de contraban a través de túnels subterranis o amagada dins de carregaments de materials legals que arriben en vaixells fins als ports. 

I un tercer... La frase sobre el seu cavall de batalla, la necessitat d'acabar amb l'Obamacare: "Nosaltres hem creat associacions. Milions de persones s'estan unint a aquestes associacions. Milions. Són gent que abans tenia l'Obamacare o que directament no tenien cap assegurança mèdica. Milions de persones". Correcció: Trump es refereix a una ordre executiva que no té força de llei per si mateixa i encara ningú ha pogut unir-se a aquestes associacions mèdiques. Símplement perquè l'ordre executiva que marcarà el funcionament d'aquestes associacions encara no s'ha fet. Segons "The Washington Post", en aquest cas, Trump directament "s'inventa" que milions de persones ja s'han associat. 

I així, "fake news" darrera "fake news" fins arribar a 24...

A més, "The Washington Post" assegura que una part de l'entrevista es va fer de forma extraoficial i no descarta que la taxa de "fake news" que van sortir de la boca de Trump per minut sigui encara més alt. 

 

ARXIVAT A:
Trump
Anar al contingut