Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, reunits fa dues setmanes al Congrés (ACN)
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, reunits fa dues setmanes al Congrés (ACN)

Sánchez manté el debat d'investidura al juliol encara que no tingui prou suports

La nova reunió d'aquest dimarts entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias ha acabat amb fracàs

RedaccióActualitzat

La nova reunió a La Moncloa entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias a petició del candidat socialista ha acabat sense acord. El PSOE ha traslladat a Podem que la sessió d'investidura es farà al juliol encara que no tingui prou suports, segons fonts socialistes. Pedro Sánchez es reunirà amb Meritxell Batet el 2 de juliol per fixar la data del debat d'investidura. Segons el PSOE, "Espanya no pot perdre temps, necessita un govern com abans, millor".

 

El govern de cooperació

La reunió ha durat una hora, ha estat cordial i sense la presència de càmeres. Però ha acabat amb fracàs. Iglesias "ha mantingut la seva exigència d'un govern de coalició" i "no ha descartat votar en contra de la investidura", segons fonts del PSOE.

Pedro Sánchez hauria proposat novament a Podem un govern de cooperació en tres àmbits de col·laboració: programàtica, parlamentària i institucional. Les mateixes fonts socialistes han indicat que s'ha incorporat una comissió de seguiment del possible acord de governabilitat.


Podem diu al PSOE que elegeixi entre l'esquerra i la dreta

Pablo Iglesias diu que "la ciutadania mereix claredat i certeses en relació amb el projecte de govern per al país" (Reuters)


Des de Podem s'informa que el PSOE no ha decidit encara si vol un acord amb l'esquerra o amb la dreta per tirar endavant la investidura. Insisteix en la necessitat que Espanya ha de tenir un govern estable i d'esquerres, i que "la ciutadania mereix claredat i certeses en relació amb el projecte de govern per al país".

Fonts del partit de Pablo Iglesias han afegit que no pensen entrar en disputes sobre "cadires grans o cadires petites". I han remarcat que si el PSOE mira a l'esquerra, estan disposats a començar una "negociació seriosa per aconseguir un programa social".

Fa justament dues setmanes, Sánchez i Iglesias van tenir una trobada on van decidir treballar per "un govern de cooperació".


Investidura entre la segona i la tercera setmana del juliol

Sánchez manté la investidura per al mes que ve, tot i no tenir-la garantida (Reuters)


De fet ja són quatre les entrevistes que han fet els líders del PSOE i de Podem per parlar de la investidura després de les eleccions generals del 28 d'abril.

A Iglesias li sembla poc el govern de cooperació que li ofereix el candidat socialista. Més enllà dels càrrecs de l'administració fora del Consell de Ministres, Podem vol carteres dins del futur govern de Sánchez. Els socialistes estarien disposats a incorporar en el pròxim gabinet independents de prestigi situats a l'òrbita ideològica de Podem.

Després d'aquesta reunió a La Moncloa, el president espanyol es desplaça a Osaka, al Japó, per participar a la cimera del G-20. I el diumenge es traslladarà a Brussel·les per assistir a la trobada extraordinària sobre el repartiment de càrrecs institucionals.

Tenint en compte aquesta agenda internacional, fonts de La Moncloa descarten que la primera setmana del mes que ve es pugui convocar el debat d'investidura, que podria fer-se entre la segona i la tercera setmana de juliol.

ARXIVAT A:
InvestiduraPedro SánchezPablo IglesiasPSOEUnides Podem
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut