Sevilla

El PSOE i Ciutadans rubriquen un acord que permetrà la investidura de Susana Díaz

El president del Parlament andalús, Juan Pablo Duran, ha convocat per aquest dijous a les sis de la tarda la sessió plenària per a la investidura de Díaz

Actualitzat

"Fumata" blanca a Andalusia. El PSOE i Ciutadans han firmat aquest dimarts a la tarda tres documents que permetran la investidura de la candidata socialista, Susana Díaz, com a presidenta de la Junta d'Andalusia. Els tres documents de la formació liderada per Albert Rivera eren la condició de Ciutadans per a la investidura de Díaz.

El secretari d'Organització dels socialistes andalusos, Juan Cornejo, i el coordinador territorial de Ciutadans a la regió, Manuel Buzón, han firmat l'acord al Parlament andalús. Els tres documents, referents a transparència i regeneració democràtica; educació; i economia i ocupació, inclouen un total de 72 mesures, entre els quals hi ha el decàleg anticorrupció proposat per C's.

C's: "No és cap xec en blanc"

Després de la signatura de l'acord, Buzón ha avisat que, amb el vot a favor de la investidura, Ciutadans "no està donant cap xec en blanc perquè el PSOE governi". L'acord arribat entre els dos partits és "un acte de responsabilitat amb el poble andalús perquè era necessari que això es desbloquegés", segons la portaveu parlamentària de la formació, Irene Rivera.

Díaz serà investida dijous

La reunió d'aquest dimarts al matí entre el president del grup parlamentari de C's, Juan Marín, i la secretària general del PSOE andalús i presidenta en funcions, Susana Díaz, ha desbloquejat les negociacions. El líder de C's a Andalusia ha explicat que a la reunió hi ha hagut una "entesa mútua" amb "alguns matisos" en aquests punts.

El president del Parlament andalús, Juan Pablo Duran, ha convocat per aquest dijous a les sis de la tarda la sessió plenària per a la investidura de Díaz.

Després de la victòria en els comicis del 22 de març, Díaz no va superar cap de les tres votacions per ser investida, la qual cosa ha endarrerit la formació del govern fins més tard de les eleccions municipals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut