Roma

El president italià diu que cal formar un nou govern aviat o convocar eleccions

El president de la República italiana, Giorgio Napolitano, ha dit aquest dimecres que "no hi ha cap dubte" sobre la dimissió del primer ministre, Silvio Berlusconi, "d'aquí a uns dies" i que no pot haver-hi un "període prolongat" d'inactivitat governamental. Per aquest motiu, Napolitano aposta perquè, just després de l'aprovació de les noves lleis d'ajustament i de l'adéu d'Il Cavaliere, es formi un nou govern o bé es dissolguin les Corts i es convoquin eleccions.

Actualitzat
En un dia en què els mercats han situat la prima de risc italiana a nivells superiors als de Portugal, Grècia o Irlanda quan van ser rescatats, i els bons a deu anys han superat la barrera psicològica del 7% de rendibilitat, Giorgio Napolitano ha volgut respondre amb un comunicat a les "pressions dels mercats financers".

Segons Napolitano, són del tot infundats els temors que pugui haver-hi a Itàlia un "període prolongat d'inactivitat governamental i parlamentària" i ha dit que la llei de pressupostos del 2012, on s'inclourà l'esmena amb les primeres reformes econòmiques, serà ratificada pel Parlament "en el transcurs d'alguns dies" i, posteriorment, Berlusconi formalitzarà la seva dimissió.

Per tant, ha explicat el president de la República, "en un termini de temps breu, o es formarà un nou govern que pugui, amb la confiança del Parlament, prendre qualsevol decisió que sigui necessària, o es dissoldrà el Parlament per iniciar de seguida una campanya electoral que es desenvolupi en el menor temps possible".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut