El president de Renault-Nissan, detingut per frau fiscal al Japó

Carlos Ghosn hauria amagat durant anys una part del seu sou a la hisenda japonesa

Actualitzat

El president del grup automobilístic Renault-Nissan ha estat detingut aquest dilluns al Japó per haver amagat durant anys una part del seu sou a la hisenda japonesa i, per tant, haver eludit el pagament d'impostos.

Carlos Ghosn era molt ben considerat al Japó, després d'haver salvat Nissan de la fallida i el tancament de l'empresa. Ara, després de la seva detenció, la companyia reconeix que, a més d'evitar pagar una part dels impostos, Carlos Ghosn hauria comès altres irregularitats i hauria utilitzat béns de l'empresa per a fins personals.

Per això, aquest dilluns mateix el consell d'administració de Nissan demanarà la seva destitució com a president del grup. Tan bon punt s'ha sabut la notícia, les accions del grup Renault-Nissan han començat a caure a les borses.

La detenció s'hauria produït després d'una declaració davant la fiscalia.

La detenció de Carlos Ghosn ha agafat per sorpresa tothom. Ghosn era un dels executius més ben pagats de la indústria automobilística, era dels pocs executius europeus al capdavant d'una empresa japonesa i era tot un ídol al Japó, on fins i tot tenia un personatge manga.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut