Barcelona

El president de la CCMA respon amb un "no" contundent la petició de dimissió de CiU

El president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals no pensa dimitir. Així ho va afirmar al programa "La nit al dia" de Televisió de Catalunya. Albert Sáez respon d'aquesta manera a les crítiques de CiU, que aquest dijous va demanar el relleu del periodista al capdavant de l'ens públic després que aquest fés arribar una carta al president del Parlament en què demanava empara davant la impossibilitat del consell d'exercir les competències que li encomana la llei i elegir el director general. Sáez denuncia que les batalles partidistes tenen totalment bloquejat aquest organisme. El futur de la llei de la Corporació és ara a mans del Parlament.

Actualitzat
La manca de capacitat d'entesa i consens a l'hora de triar el nou director general dels mitjans de comunicació públics catalans s'ha fet palesa en les últimes hores amb la petició d'empara del president del consell de govern de la Corporació de Mitjans Audiovisuals, Albert Sáez, al president del Parlament. Sáez demana que els partits polítics deixin treballar amb independència els membres del consell i, si no pot ser així, que modifiquin la llei de la Corporació per fixar un sistema de decisions que eviti la paràlisi de les empreses de la Corporació. El govern té preparat un canvi de la llei per fer que amb els vots del tripartit sigui suficient triar director general.

En una entrevista a TV3, va explicar que les filtracions constants a la premsa sobre el possible nom del nou director general de la Corporació s'han convertit en la interferència més important a l'hora de prendre la decisió. Albert Sáez no culpa els diaris, sinó als partits polítics que aquests citen, i ha afirmat que "bona part de les informacions que han sortit no es corresponen amb el que ha passat dins el consell de govern i només ha intentat condicionar el procés".

La petició d'Albert Sáez ha arribat després que el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, donés durant la recepció de Sant Jordi una setmana de termini al consell de govern de la Corporació perquè acordés el nou director general de l'ens. En cas contrari, segons Tresserras, caldria modificar la llei aprovada a principis d'octubre.

El president del consell de govern confirmat que 26 persones van presentar el currículum per optar al càrrec, que 10 dels aspirants complien els requisits que es demanaven i que, en el moment en què s'ha encallat el procés, ha estat en l'anàlisi de quatre dels candidats.

CiU reclama la dimissió

El primer grup polític a reaccionar davant de la carta d'Albert Sáez ha estat Convergència i Unió, que aquest divendres presentarà al Parlament la petició per substituir Sáez al capdavant de la Corporació. Consideren que no ha estat capaç de solucionar la situació de bloqueig a l'hora de designar el nou director general.

CiU assegura que el PSC, ERC i ICV-EUiA impedeixen que els candidats a dirigir la Corporació compareguin per explicar el seu projecte, perquè intenten imposar el nom de Rosa Cullell, directora actual del Liceu.

Davant l'anunci de CiU de demanar-ne el relleu, Sáez s'ha mostrat contundent i, malgrat la greu crisi d'una llei acabada d'aprovar, assegura que no es planteja dimitir perquè això seria una irresponsabilitat.
Anar al contingut