Barcelona

El govern dóna una setmana per desbloquejar l'aplicació de la llei de l'audiovisual o la tornarà al Parlament

El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, han coincidit a destacar la necessitat que el Consell d'Administració desbloquegi l'aplicació de la llei de l'audiovisual. En declaracions a "Els matins" de TV3, Montilla ha apostat per deixar treballar el Consell perquè consensuï el nom del pròxim director general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, però "si no és capaç de complir els objectius haurem d'admetre que la llei no ha acabat de funcionar". D'altra banda, Tresserras ha dit que si en una setmana no es desbloqueja la situació, "s'haurà de modificar la llei".

Actualitzat

Tant el president de la Generalitat com el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació han manifestat avui la seva preocupació per la situació d'impàs en què es troba actualment la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació, mesos després que s'aprovés la nova llei que la regula.

En aquest sentit, José Montilla ha recordat que si no funciona la llei, "la responsabilitat no és del govern, sinó d'una norma que va aprovar el Parlament per àmplia majoria". L'actual llei, ha assegurat Montilla, va ser una aposta per la "desgovernalització" i un exemple d'això és que "abans el director general el nomenava el president de la Generalitat, i ara el Consell d'Administració, que està format per membres escollits pel Parlament".

A més, el president català ha assegurat: "Si estem en un carreró sense sortida, de bloqueig, caldrà prendre decisions per evitar que afecti la bona marxa dels mitjans de la Corporació." Una de les sortides seria el retorn de la llei al Parlament per introduir-hi modificacions.

En termes similars s'ha expressat el conseller Tresserras, que, malgrat que s'ha mostrat esperançat que el consell de govern "serà capaç de trobar una fórmula de consens", ha advertit que "si això no és possible, haurem de buscar una solució diferent".

Per Tresserras, el que no es pot permetre en cap cas és que "la defensa d'una idees polítiques determinades passi davant de l'interès de tothom". Per aquest motiu, ha dit que "si aquesta setmana això no es resol haurem de procedir a fer una modificació de la llei".

Anar al contingut