Barcelona

El PPC i Ciutadans demanen a Montilla que no utilitzi la senyera i CiU vol un lema

Els partits de l'oposició s'han tornat a referir a la incògnita i la polèmica sobre la capçalera de la marxa de dissabte per rebutjar la sentència del Constitucional sobre l'Estatut. El PPC i Ciutadans han coincidit a demanar al president de la Generalitat, José Montilla, que no utilitzi la senyera perquè consideren que és un símbol que supera la gent que va a la manifestació. Mentrestant, CiU reitera la seva voluntat que la marxa tingui un lema.

Actualitzat
El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, considera que el president de la Generalitat ha d'anar a la manifestació de dissabte per rebutjar la sentència de l'Estatut i que s'hi ha de trobar còmode. Pujol també ha reiterat la seva opinió que les manifestacions han de tenir un lema, una posició que xoca amb la del president de la Generalitat, que prefereix que sigui una senyera i no cap pancarta ni cap lema el que obri la marxa.

Petició perquè no s'usi la senyera

Des del PPC i Ciutadans han coincidit a demanar al president Montilla que no utilitzi la senyera en la manifestació perquè consideren que és un símbol de tots i no només dels que sortiran al carrer dissabte. Tant els populars com des de Ciutadans, però, han simplificat les visions que es representaran a la manifestació i l'han descrit com una marxa, només, independentista.

En aquest sentit, la portaveu del PP, Dolors Montserrat, ha dit: "Si volen una senyera, que agafin l'estelada", i ha afegit que la manifestació, al seu parer, "defensa l'independentisme". També en la mateixa línia, des de Ciutadans Albert Rivera ha demanat que "es respectin els símbols" i, en comptes de la senyera ha plantejat lemes com "Som independentistes" o "Som socialistes" reduint també les opcions que es veuran representades a la marxa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut