Barcelona

El PPC es planteja ara recórrer altres reglaments de l'ús del català que no s'adaptin a l'Estatut retallat

El Partit Popular de Catalunya es planteja recórrer al Tribunal Constitucional tots els reglaments de l'ús del català que, segons els populars, no s'adaptin a l'Estatut retallat per aquest tribunal. Es dóna la circumstància que els populars van aprovar als ajuntaments de Girona i Tarragona reglaments d'ús de la llengua pràcticament idèntics al de Barcelona i el de la Diputació de Lleida, contra els quals ha presentat recurs. L'anunci d'aquest possible recurs l'ha fet la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i arriba poc després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès cautelarment l'aplicació de diversos preceptes dels reglaments barceloní i lleidatà.

Actualitzat
La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que el seu partit estudia recórrer al Tribunal Constitucional tots els reglaments de l'ús del català que no s'adaptin a l'Estatut retallat pel Constitucional. Ho ha anunciat després que hagi transcendit que els populars van portar a la justícia els reglaments de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida mentre que van donar per bons altres reglaments similars a Girona i Tarragona.

La presidenta dels populars argumenta que es van redactar fa molts anys, quan l'Estatut vigent encara no existia, i per tant, tampoc la sentència que ara fan servir per carregar contra l'ús preferent del català. Admet que no s'han mirat bé els reglaments antics, però avança que ho farà i, si consideren que hi ha motius, els recorreran.

La resta de partits catalans, excepte Ciutadans, que també denunciarà els reglaments que no s'adeqüin a l'Estatut, són molt crítics.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut