Madrid

El PP guanyaria a les Balears per majoria absoluta i el PSOE perdria els feus de Castella-la Manxa i Extremadura

Hores abans de començar la campanya electoral, el Centre d'Investigacions Sociològiques ha fet pública una enquesta que reflecteix la intenció de vot en els comicis que tindran lloc el 22 de maig en moltes comunitats espanyoles. Segons el CIS, el PP guanyaria a les Balears per majoria absoluta i conservaria altres governs autonòmics que ja té, com el de Madrid. Les enquestes del CIS també preveuen que el PSOE perdria els feus històrics d'Extremadura i Castella-la Manxa a favor del PP. Tanmateix, podria conservar Extremadura pactant amb Esquerra Unida.

Actualitzat
Segons el baròmetre del CIS, el Partit Popular imposaria el color blau en el mapa autonòmic. Els populars tornarien a guanyar a Madrid, València o les Balears, i arrabassarien places fortes dels socialistes com ara Extremadura o Castella-la Manxa: El PSOE només es mantindria l'Aragó, a les illes Canàries i a Astúries, on, per cert, la força encapçalada per l'expopular Francisco Álvarez Cascos podria decidir el color del futur govern del Principat.

A Navarra tornaria a guanyar la Unió del Poble Navarrès. Les enquestes del CIS també preveuen que el PSOE perdrà les autonòmiques del 22 de maig als seus tradicionals feus d'Extremadura i Castella-la Manxa a favor del PP. El socialistes, però, podrien mantenir la presidència extremenya si pactessin amb IU, que entraria al Parlament amb dos diputats.

A les Illes Balears els populars desbancarien als socialistes del govern i obtindrien, segons el CIS, altre cop la majoria absoluta. El CIS situa el PP en una forquilla entre 32 i 33 diputats al Parlament balear, respecte als 29 que va obtenir el 2007. El PSOE, per la seva banda, es mou en una forquilla d'entre 22 i 23 diputats; el PSM-IV perdria dos escons respecte a les eleccions anteriors i obtindrien tres diputats; EU n'obtindria un i CxL no aconseguiria representació parlamentària.

A Madrid, Esperanza Aguirre no tindria problemes per continuar presidint la comunitat. El CIS, però, no ha facilitat encara dades concretes d'altres comunitats com el País Valencià.

En l'àmbit municipal també destaca que a Sevilla continua tot obert entre populars i socialistes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut