Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Oriol Junqueras recullen les actes que els acrediten com a diputats del Congrés
Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Oriol Junqueras recullen les actes que els acrediten com a diputats del Congrés

El PP denuncia a la Fiscalia els vídeos difosos pels presos quan van recollir les actes

Actualitzat

El Partit Popular demana a la Fiscalia General de l'Estat que actuï contra els vídeos que els diputats presos van difondre dilluns a les xarxes quan van anar a recollir les acreditacions al Senat i al Congrés dels Diputats per un possible delicte de desobediència.

El PP considera que aquesta actuació suposa un trencament de les ordres judicials i que els presos no es podien gravar imatges.

Segons recull l'escrit que presentarà aquest dimecres davant la Fiscalia, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull van gravar cadascun d'ells un vídeo, "incomplint el mandat judicial" de no realitzar declaracions i amb afirmacions "assimilables a la injúria" que suposen "un atac i vilipendi de caràcter infamant a la imatge i prestigi de la nació espanyola tant en l'àmbit nacional com internacional".

"No es pot dubtar que els denunciats, de manera preconcebuda i, per tant, mancats de la mínima espontaneïtat, i amb atenció a l'ocasió que els proporcionava l'autorització de l'excel·lentíssima sala per complir els tràmits preceptius per a l'obtenció de la seva condició de diputats, planificació prèvia i de manera concertada la gravació de vídeos en què es difongués una imatge d'Espanya com a país repressor on existeixen presos polítics (això és, per la seva ideologia), en el qual no es garanteixen els drets i les llibertats; que es persegueix a tot el que discrepa ideològicament; tot això sabent que  seria utilitzat posteriorment per a la seva difusió en xarxes públiques amb un destinatari general nacional i internacional.

El contingut d'aquestes declaracions, assimilables a injúries, va suposar un atac i un vilipendi de caràcter infamant a la imatge i prestigi de la nació espanyola tant a nivell nacional com internacional, sense el més mínim respecte o consideració pels drets i els sentiments dels altres."

El Partit Popular considera que tot plegat és "un pla preconcebut i ideat" amb el "deliberat i ferm propòsit d'incomplir el mandat judicial", així com "ofendre i menysprear l'estat espanyol".

"Les gravacions revelen l'execució d'un pla preconcebut i ideat pels mateixos, amb el deliberat i ferm propòsit d'incomplir el mandat judicial conegut per tots i d'ofendre i menystenir l'estat espanyol amb totes les seves declaracions".

L'escrit també afirma que totes les gravacions tenen característiques semblants i per tant "revelen absència d'espontaneïtat ens els quatre comportaments i evidencien que són fruit d'una activitat dissenyada abans i executada de manera idèntica per a tots".

Els diputats presos, segons la denúncia, van mostrar el "menyspreu més absolut a Espanya i a les institucions de l'Estat", en particular al Congrés i al mateix Tribunal Suprem, que ha permès la seva sortida de presó, i les seves declaracions no poden "incardinar-se en la llibertat d'expressió".

El PP demana a la Fiscalia que obri les diligències que calguin per investigar els fets i si poden derivar en infraccions penals.

Sànchez, Rull, Turull i Junqueras van gravar uns missatges un cop dins del Congrés que després es van difondre a les xarxes.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut