Duran i Lleida i De Cospedal, en les compareixences d'aquest divendres (Fotos: ACN / EFE)
Duran i Lleida i De Cospedal, aquest divendres (Fotos: ACN / EFE)
Barcelona / Madrid

El PP considera un pedaç les noves mesures antidèficit i CiU s'hi abstindrà

CiU s'abstindrà en la votació al Congrés del decret amb noves mesures per reduir el dèficit que aquest divendres ha aprovat el Consell de Ministres. La federació nacionalista està d'acord amb la reducció de la despesa farmacèutica i la rebaixa temporal de l'IVA per la compra d'un habitatge nou, però discrepa del fet que les grans empreses hagin d'avançar els diners de l'impost de societats. El PP, per la seva part, no ha revelat quin serà el seu vot, però ha considerat que les mesures són "pedaços" que tenen "afany recaptatori" i no serviran per crear ocupació.

Actualitzat
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha argumentat que la federació no comparteix "la filosofia" de l'avançament de l'impost de societats, una de les mesures aprovades aquest divendres. "Se'ls demana a les empreses un crèdit fiscal a l'estat a un interès zero, en un moment en el qual necessiten diners, no és moment perquè les empreses deixin diners a l'estat", ha raonat.

Tot i això, Duran i Lleida ha celebrat que les empreses que facturin menys de 20 milions d'euros quedin exemptes de la modificació i que el límit es mantingui per als anys 2012 i 2013.

Per part del PP, la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, ha afirmat que les mesures suposen una pèrdua de temps perquè són "pedaços i mesures recaptatòries". De Cospedal ha afegit que amb l'avançament de l'impost de societats es vol "fer caixa com més aviat millor" i ha acusat el PSOE de presentar-se com a bomber "quan ha estat, en part, piròman de la situació".


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut