Pablo Casado mou fitxa per acostar-se a Vox (ACN)
Pablo Casado mou fitxa per acostar-se a Vox (ACN)

El PP cedeix davant Vox i ofereix donar ajudes a homes víctimes de violència domèstica

Els ultradretans ho consideren "un bon principi" però exigeixen una negociació "transparent" sobre tots els punts del pacte entre el PP i Cs a Andalusia

RedaccióActualitzat

El Partit Popular s'acosta als ultradretans de Vox per rebre el seu suport i poder governar a Andalusia. Vox va posar com a condició per fer costat al PP i Cs retirar el finançament a la llei de violència masclista. Ara el partit de Pablo Casado cedeix i ofereix a la formació d'extrema dreta donar ajudes als homes que siguin víctimes de violència de gènere.

El PP remarca que, "sense renunciar a un sol euro per a les dones, ni a una sola coma del pacte contra la violència de gènere", el partit "vol ampliar les garanties i la protecció a les víctimes de tot tipus de violència en l'àmbit familiar". Els populars insisteixen en un comunicat que "els homes que han patit la violència familiar, nens, avis o parelles del mateix sexe, mereixen també la protecció de l'Estat. I subratlla que "cada cas mereix una atenció especial i particular."

Els populars avancen que el secretari general del partit, Teodoro García Egea, "parlarà aquest divendres amb Vox per analitzar la necessitat que hi hagi un canvi urgent de govern a Andalusia" perquè Juanma Moreno es converteixi en president d'aquesta comunitat autònoma.

 

El número dos del PP, Teodoro García Egea, amb el cap de llista de Vox a Andalusia, Francisco Serrano (EFE)

 

Des de Ciutadans s'insisteix que ja hi ha un pacte entre ells i el PP de 90 punts que s'ha de respectar. Són declaracions a RNE del secretari d'Organització, José Manuel Villegas.

"Creiem que qualsevol que analitzi aquestes 90 mesures s'adonarà que són mesures de canvi, bones per als andalusos, positives, que milloraran la vida als andalusos. I sobre això s'hauran de posicionar els altres partits"


Vox reitera que el PP i CS hauran de negociar amb ells


A través de Twitter, el president de Vox, Santiago Abascal, afirma que l'oferta del PP de donar cobertura a "totes les víctimes de la violència intrafamiliar" és "un bon principi", però exigeix una negociació "transparent" sobre tots els punts del pacte entre el PP i Cs a Andalusia.

Abascal diu que no han rebut la proposta de forma oficial i insisteix a recordar que un govern que vol comptar amb els 12 diputats de la seva formació, haurà d'escoltar el programa votat per 400.000 andalusos.

 

 

 

 

Javier Ortega Smith prefereix tornar a votar a Andalusia que "defraudar les expectatives de canvi"

 

El número dos dels ultradretans, Javier Ortega Smith, va més enllà i ja ha advertit, en una entrevista a la COPE, que prefereix un escenari de repetició d'eleccions a Andalusia si han de contribuir a la investidura d'un govern amb aparença de canvi.

El secretari general d'aquesta formació percep l'acord PP-Cs com un "frau": "

"Crec que és millor que l'electorat s'enfronti davant d'un nou procés electoral abans de veure defraudades les seves expectatives amb un autèntic engany, l'engany de l'aparença de canvi perquè després es continuïn aplicant les mateixes polítiques que les esquerres han anat aplicant tants anys"


Calvo diu que la violència contra les dones és masclisme i no admet debat

El govern espanyol, en un tuit de la vicepresidenta, Carmen Calvo, assegura que "la violència i menyspreu específics" contra les dones i les nenes es diu "masclisme i patriarcat". I és una qüestió que no es pot debatre.

 

 

 

ARXIVAT A:
PPPablo CasadoSantiago Abascal CsPSOEVox
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut