Javier Ortega Smith, secretari general de VOX, aquest dimecres a Granada
Javier Ortega Smith, secretari general de VOX, aquest dimecres a Granada
Granada

Retirar el finançament a la llei de violència masclista, condició de Vox a Andalusia

El PP i Cs tenen un acord, però necessiten el suport de la ultradreta per presidir el govern andalús

Actualitzat

Vox ha advertit que no donarà suport al PP ni a Cs a Andalusia si no eliminen el pressupost destinat a la llei sobre violència de gènere.  Malgrat l'acord assolit entre el PP i Cs, els dos partits necessiten el suport de VOX per fer possible la investidura del popular Juan Manuel Moreno com a president de la Junta.

El secretari general de VOX, Javier Ortega Smith, ho ha dit a Granada aquest dimecres. Ha assegurat que el suport del seu partit a un pacte amb el PP i Cs a Andalusia depèn de si aquests partits volen fer realment un canvi i no "repartir-se seients i cotxes oficials".

Per això, Ortega ha reiterat que el seu partit ha vingut per "combatre les lleis sectàries que tracten de manera desigual els espanyols". Un exemple és la llei de violència de gènere, que segons el líder del partit d'ultradreta, discrimina els homes.

"El que diem és que la derogació de totes les lleis que atempten contra la lliberat i la igualtat dels espanyols són una premissa. Quan hi ha lleis que han dividit els espanyols entre els de primera i els de segona, han conculcat els drets d'una part de la població, en aquest cas dels homes, perquè són lleis que atempten contra la Constitució i contra la nostra convivència."

"Hi ha d'haver un compromís per part del Partit Popular i de Ciutadans de canviar realment les polítiques. Per tant, si estan en aquesta voluntat, VOX serà sempre el recolzament per fer aquest canvi. Si només pretenen repartir-se els escons i els cotxes oficials, que no comptin amb nosaltres."

 

ARXIVAT A:
VoxViolència masclistaPPCsAndalusiaExtrema dreta
Anar al contingut