Fernando Martínez-Maillo, aquest dimecres, als passadissos del Congrés (EFE)
Fernando Martínez-Maillo, aquest dimecres, als passadissos del Congrés (EFE)
Madrid

PP: "Cal impedir per tots els mitjans que hi hagi una nova il·legalitat"

Ho afirma el número 3 del PP, Fernando Martínez-Maillo, que considera una "burla" als catalans que Puigdemont vulgui ser investit "sense donar la cara"

RedaccióActualitzat

El Partit Popular defensa un front comú dels constitucionalistes per "impedir per tots els mitjans que hi hagi una "nova il·legalitat" al Parlament. Ho ha afirmat el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, que ha assegurat aquest dimecres que seria una "autèntica burla" als catalans i un "escàndol" que Carles Puigdemont pretengui ser investit a distància. Després de l'acord de legislatura entre Junts per Catalunya i ERC, Martínez-Maillo ha fet aquesta crida:

"Evidentment, els constitucionalistes haurem de prendre les decisions que hàgim de prendre per intentar impedir per tots els mitjans que es torni a cometre una nova il·legalitat, burlant i retorçant el reglament i les lleis que els mateixos catalans s'han donat per autoregularse."

 

 

El dirigent popular ha valorat molt negativament l'entesa entre Carles Puigdemont i Marta Rovira: "Veurem el contingut de l'acord, però qualsevol acord independentista que suposi un govern independentista és una mala notícia". El número tres del PP ha criticat especialment que, a la sessió d'investidura, Puigdemont no sigui investit de forma presencial. En aquest sentit, ha recalcat que en el parlamentarisme "no només per llei sinó per esperit és fonamental la presència del candidat" al Parlament per "exposar" la seva proposta de govern i que després sigui votada pels diputats.

"Tot el que no sigui això és una autèntica burla, un escàndol, una burla als ciutadans catalans, una fugida cap endavant que no té cap conseqüència, només per fugir de la justícia i fugir de les seves pròpies responsabilitats."

Martínez-Maillo ha subratllat que Puigdemont el que ha de fer és "venir" a Espanya i "donar la cara davant els catalans i el conjunt d'espanyols", assumint "les responsabilitats dels seus actes". El coordinador del PP ha fet aquestes declaracions als passadissos del Congrés, on aquests dies es reuneix la comissió territorial que avalua el model autonòmic.

ARXIVAT A:
Article 155PPEleccions 21DGovern empresonatERCJxCat
Anar al contingut