Congrés dels Diputats

El PP acusa Álvarez de "xula", "superba", "tramposa", "incompetent" i "nefasta"

La ministra de Foment, que dimarts es va salvar pels pèls de la moció de reprovació, ha hagut de tornar a escoltar, aquest dimecres a la tarda, una allau de retrets per la seva gestió i sobretot, per la seva actitud. Enmig del debat, Esquerra Republicana ha fet una crida a sortir dissabte a la manifestació per dir prou al caos de Renfe que hi ha a Catalunya. Les crítiques més ferotges, però, han arribat de les files del PP. La diputada catalana Dolors Nadal ha qualificat Álvarez de "xula", "superba", "tramposa", "incompetent" i "nefasta".

Actualitzat

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, creu que la millor defensa és un bon atac. L'endemà que se salvés per només tres vots de la reprovació del Congrés dels Diputats, Álvarez ha aconsellat els seus crítics que es "desfoguin" fent-li preguntes al Congrés perquè ella pensa continuar al seu lloc "fent coses" i ells hauran d'"aguantar-se".

La ministra ha tornat a rebre dures crítiques a la sessió de control al govern. Les més dures han arribat de la diputada del PP per Barcelona Dolors Nadal, que li ha etzibat que la seva "xuleria" era "deplorable i impròpia" del Parlament i que hauria de "sentir una vergonya infinita" per haver evitat la reprovació gràcies al vot de "dos trànsfugues". Després d'acusar-la d'estar "enganxada" al càrrec, Nadal ha dit a la ministra: "Vagi-se'n a casa i deixi d'insultar la intel·ligència dels catalans. Vagi-se'n a casa i deixi de riure's de la paciència i el civisme dels catalans. Vagi-se'n a casa i faci's oblidar."

Álvarez ha respost els populars aconsellant-los que havien de "calmar-se" i de "no dir tantes tonteries". La ministra creu que els diputats del PP estan "obsessionats" amb ella.

Després d'enfrontar-se amb el PP, Álvarez ha hagut d'escoltar encara més crítiques, aquest cop des d'Esquerra Republicana. El diputat Joan Tardà ha afirmat que les infraestructures catalanes són "un caos" i que els ciutadans que les utilitzen "pateixen un calvari". Tardà, que ha fet una crida a assistir a la manifestació de dissabte, ha dit que els catalans n'estan "farts" i que fan "mal negoci" amb Espanya perquè no els surt "a compte".

Després d'aquestes crítiques, Álvarez ha deixat l'hemicicle entre els aplaudiments dels diputats socialistes, que l'han acomiadat tots drets.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut