Barcelona

Imaz defensa el vot del PNB en contra del cessament d'Álvarez

El president del PNB, Josu Jon Imaz, ha defensat aquest dimecres l'opció del seu partit de votar contra la moció per reprovar a la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, recolzada per CiU, en considerar que es tractava d'una "qüestió sectorial" que no incompleix l'aliança Galeuscat. En un acte celebrat a Barcelona, Imaz ha dit que, malgrat entendre el malestar dels catalans amb els retards de l'AVE a Barcelona, ell va negociar personalment amb l'actual govern i la ministra Álvarez l'arribada de l'AVE al País Basc, prevista pel 2013, i que "en els últims dos anys l'execució de les obres transcorre adequadament, motiu pel qual no teníem cap legitimitat per aprovar aquesta reprovació".

Actualitzat

Imaz ha diferenciat aquest assumpte d'altres de major transcendència, com l'aprovació de l'Estatut català per majoria del Parlament, una iniciativa política que el PNB sempre ha abonat en el seu tràmit a les Corts. En canvi, per Imaz la votació sobre la reprovació de la ministra de Foment era "una qüestió absolutament sectorial i crec que des de Catalunya s'entendrà".

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, també ha justificat el PNB i el BNG -els seus socis en l'aliança Galeuscat- en assenyalar que els dos partits "tenen per principal missió i obligació defensar els seus països, i mal fet si no fos així".

El desbloqueig de competències convenç el BNG

Per la seva banda, el BNG, que en un primer moment semblava que s'abstindria en la votació de dimarts, finalment va votar en contra de la reprovació de la ministra en obtenir el compromís per part de l'executiu espanyol de desbloquejar el traspàs de competències pendents a Galícia i que abans del proper 15 de desembre se celebrarà una reunió entre José Luis Rodríguez Zapatero i el líder nacionalista gallec, Anxo Quintana.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut