El Pompidou tancarà 4 anys per reparar les icòniques canonades i fer-lo sostenible

És un dels museus més visitats de París i aquesta serà la segona gran rehabilitació en menys de 50 anys

Laura GalanActualitzat

Ara està tancat per la Covid, i fins a nou avís. El 2023 tancarà per obres i no obrirà fins al cap de quatre anys, el 2027, quan complirà mig segle.

El Centre Pompidou tanca temporalment pel mal estat de la instal·lació.

Necessita una restauració en profunditat, sobretot de les icòniques canonades que envolten tot l'edifici.

Es vol fer un edifici més segur i ecològic energèticament. Se'n retirarà l'amiant i també s'adaptarà l'accés a les persones amb mobilitat reduïda.

(Pixabay)

Si es compara amb altres edificis de París, aquest centre d'art modern és únic. Si envelleix, perd bellesa. I això es vol evitar.

"Ha de tenir colors macos. De fet, tot el joc sobre els colors és crucial en la percepció del centre", assegura el president de la institució, Serge Lasvignes.

Les feines de remodelació costaran 200 milions d'euros i mentre s'estiguin fent les obres del Pompidou viatjaran per França i pel món.

Perquè el museu, amb tres milions de visitants l'any, tancarà completament. D'aquesta manera, segons la ministra de Cultura, les obres seran més breus i els costos, menors.

(Pixabay / Gerhard Bögner)

Dissenyat pels joves arquitectes Renzo Piano i Richard Rogers, l'edifici és un dels primers de l'anomenat moviment high-tech, que combina innovació i tecnologia.

De forma quadrada, estructura industrialista, amb elements funcionals, com els conductes i les escales, vistos des de l'exterior.

Les conduccions d'aigua, aire i electricitat es van pintar de colors, un aspecte que el caracteritza vist des de l'exterior.

Construït durant el mandat del president francès Georges Pompidou, es va inaugurar el gener del 1977. Va ser remodelat al cap de vint anys i va tornar a obrir coincidint amb el començament de l'any 2000.

El Centre Pompidou acull arquitectura, art modern i antic, llibres i espais infantils per jugar amb l'art.

ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut