Professionals sanitaris a l'UCI de l'Hospital Clínic de Barcelona (EFE/Toni Albir)

S'arriba al pic d'hospitalitzacions de la tercera onada, segons els experts

Les dades epidemiològiques es mantenen estables i el pic d'ocupació de les UCI s'assoliria en els pròxims dies

RedaccióActualitzat

Primers símptomes de millora de la situació de la pandèmia a Catalunya. A banda que les dades epidemiològiques es mantenen estables des de fa dies, aquest dijous s'ha notificat un descens dels ingressos hospitalaris.

Així, segons les dades facilitades pel Departament de Salut, als hospitals catalans hi ha 117 pacients Covid menys que fa vint-i-quatre hores. En total, ocupen 2.904 llits.

 

 


Pel que fa als malalts crítics, ingressats a l'UCI, el nombre es manté estable, amb una persona més que fa un dia. Són 706.

 

 


Pic d'hospitalitzacions

A partir de les dades d'hospitalitzacions i d'ocupació de les UCI, i segons ha fet públic aquest matí el BIOCOMSC, a Catalunya s'ha assolint el pic d'hospitalitzacions en general.

 

 

La baixada d'ocupació de les UCI, que està per sobre dels 700 llits per segon dia consecutiu, arribaria aquest cap de setmana o a principis de la setmana que ve

 

 

Amb tot, els investigadors de el Grup de Recerca en Biologia Computacional i Sistemes Complexos del Departament de Física de la UPC remarquen que "no es pot abaixar la guàrdia" perquè encara queda una "llarga i lenta baixada".

I també cal tenir molt present que la variant britànica, més contagiosa, pot alterar la situació.

Aquest dimecres, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ja va advertir, en una compareixença on va alertar sobre la manca de vacunes, de la lentitud d'aquesta tercera onada, i va advertir que a mitjan març la variant del coronavirus detectada al Regne Unit podria ser la predominant a Catalunya, responsable de més de la meitat dels contagis.


18.935 defuncions per Covid

Aquest dimecres, d'altra banda, s'han notificat 10 noves defuncions a causa del coronavirus, que ha causat 18.935 morts.

Fins a ​11.800 persones han mort en centres hospitalaris o sociosanitaris; 4.466, en residències; 1.068 persones han mort per la Covid a casa, i 1.601 defuncions no han pogut ser classificades.

 

 


La velocitat de transmissió torna a estar per sota de l'1, que indica disminució dels contagis, per sisè dia consecutiu. Es manté en la mateixa Rt de dimecres: 0,95.

 

 


Això vol dir que cada malalt amb Covid-19, de mitjana, no en contagia un altre. Cent persones contagiades, de mitjana, en contagiarien 95.

També es repeteix el risc de rebrot, que dimecres va arribar als 590 punts.

 

 


Un altre indicador molt vàlid, la incidència a 14 dies per cada 100.000 habitants, manté la tendència a la baixa des de dilluns, i ja és de 648,31 casos.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Desescalada
Anar al contingut