"Lightyear" és la primera pel·lícula de Disney que inclou un petó homosexual
"Lightyear" és la primera pel·lícula de Disney que inclou un petó homosexual
Dubai

El petó lèsbic de "Lightyear" topa amb la censura als Emirats Àrabs Units

L'spin-off de "Toy Story" és la primera creació de Disney Pixar en què dues persones del mateix sexe es besen

RedaccióActualitzat

El petó entre dues dones que apareix a "Lightyear", la pel·lícula de Disney Pixar, no ha passat el filtre de la censura als Emirats Àrabs Units (EAU). S'havia d'estrenar aquest dijous, 16 de juny, però el Ministeri de Joventut i de Regulació dels Mitjans l'ha vetat. 

Al·lega que viola els estàndards dels continguts permesos al país, sense especificar quina és la vulneració en qüestió. Com en altres països del Golf Pèrsic, l'homosexualitat està perseguida als EAU. 

"El film d'animació 'Lightyear', l'estrena del qual estava prevista per al 16 de juny, no ha rebut l'autorització per ser projectat en cap cinema dels Emirats Àrabs Units per la violació de les normes vinculades al contingut mediàtic en vigor al país", han afirmat les autoritats. 

El protagonista de la pel·lícula, un spin-off de la saga de "Toy Story", és l'astronauta Buzz Lightyear. La cinta, però, també destaca perquè és la primera de la gran productora d'animació que inclou una escena d'un petó entre dues persones del mateix sexe. En aquest cas, dues dones que tenen una relació.


Disney també havia censurat el petó 

Es dona el cas que la mateixa Disney va posar pegues a la inclusió de l'escena d'afecte homosexual. La van eliminar, i treballadors de Pixar van fer una carta de protesta, segons va informar la revista Variety

Els treballadors van denunciar que Disney havia reclamat retallades en "pràcticament tots els moments d'afecte obertament homosexual, independentment de les protestes dels equips creatius i la cúpula executiva de Pixar". 

"A Pixar hem presenciat personalment com històries boniques, plenes de personatges diversos, tornaven amb retallades i convertides en una ombra del que havien estat, un cop revisades per les files corporatives de Disney." 

La multinacional, que havia vetat el petó però no els personatges de les dones lesbianes, es va acabant fent enrere i va acceptar l'escena. 

'Lightyear' explora els orígens dels conegut astronauta de 'Toy Story'
"Lightyear" explora els orígens del conegut astronauta de "Toy Story" (tràiler)

La censura, encara habitual als EAU

Tot i que han fet alguns gestos d'obertura per atreure més població estrangera, els Emirats Àrabs Units censuren regularment material que consideren que no s'ajusta al seu criteri. Això inclou contingut que "ofèn les creences islàmiques" o que "viola la moral pública" o que "confon el públic". 

La prohibició de la pel·lícula té lloc quan fa mig any que el govern del país va anunciar que no hi hauria més censura als cinemes, sinó que classificaria els títols segons l'edat recomanada per als espectadors. Hi hauria una categoria nova d'obres prohibides als menors de 21 anys. 

Un cop s'ha sabut la decisió, el hashtag "Lightyear censurat als Emirats" ha estat trending topic a Twitter en àrab. 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+CinemaHomofòbia
Anar al contingut