El govern elevarà el permís de paternitat a 16 setmanes per decret llei
El govern elevarà el permís de paternitat a 16 setmanes per decret llei

El permís de paternitat de 8 setmanes s'endarrereix i entrarà en vigor l'1 d'abril

La vicepresidenta Calvo ho ha justificat per la necessitat de "donar prou temps a les empreses" per adaptar-se al canvi

Actualitzat

L'ampliació del permís de paternitat de 5 a 8 setmanes no entrarà en vigor fins a l'1 d'abril. Així consta al text del reial decret que ha publicat aquest dijous el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

El govern espanyol endarrereix l'entrada en vigor del nou permís, ja que havia anunciat que seria aquest divendres, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, aquest divendres 8 de març.

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ho ha justificat per la necessitat de "donar prou temps a les empreses" perquè s'adaptin al nou permís. La ministra ha afegit:

"La maternitat és una opció lliure de les dones i hem de fer-nos corresponsables tots."


Recordem que el decret aprovat pel govern espanyol preveu que l'any que ve el permís per als pares s'ampliï a 12 setmanes, i el 2021, a 16 setmanes, de manera que quedarà equiparat amb el de les mares.

Els reials decrets normalment entren en vigor l'endemà de la seva publicació al BOE. De fet, la majoria de les mesures que conté el decret sí que entren en vigor divendres.

En aquest cas, però, una disposició addicional del text que ha publicat el BOE diu que tot allò que té a veure amb el nou permís de paternitat "entrarà en vigor el dia primer del mes següent al de la seva publicació", és a dir, l'1 d'abril.

ARXIVAT A:
Igualtat de gènere
Anar al contingut