El periodista que va identificar Baena com Tácito l'acusa de "fals testimoni"

Carlos Enrique Bayo afirma que el tinent coronel de la Guàrdia Civil ha mentit en el judici perquè li va reconèixer que era responsable del compte de Twitter crític amb el procés

Actualitzat

Era una de les qüestions que s'esperaven de la declaració del tinent coronel de la Guàrdia Civil Daniel Baena en la sessió d'aquest dimarts en el judici del procés: si era el propietari d'un compte de Twitter amb el nom de Tácito que carregava contra el procés i els líders independentistes.

El tinent coronel Daniel Baena va ser l'encarregat de dirigir la investigació contra els polítics catalans, i els seus atestats han servit de base per les imputacions del jutjat número 13 de Barcelona i de la fiscalia per acusar els líders independentistes.

A preguntes d'un dels advocats de la defensa, Baena ha negat categòricament ser Tácito. Aquest desmentiment podria ser fals testimoni, segons ha assegurat el periodista del diari Público Carlos Enrique Bayo, que va ser qui va publicar que Baena estava, efectivament, darrere d'aquest perfil.

 

 

 

Bayo va entrevistar temps enrere el comandament de la Guàrdia Civil, que al començament de la conversa li va admetre ser el titular del compte. Mica en mica Baena va anar rebaixant el seu paper. Primer va dir que Tácito el gestionaven entre diverses persones, i finalment va dir que ho hi tenia res a veure.

En declaracions al programa Tot es mou, de TV3, Bayo ha dit que a banda de la conversa hi ha altres proves:

 

"Al seu compte de twitter, Tácito utilitzava una imatge d'un serp de cascavell en posició d'atac, que és la mateixa foto que Baena fa servir a la seva pàgina personal de Facebook."

 

El periodista de "Público" també ha passat pels micròfins de Catalunya Ràdio, on ha insistit que Baena i Tácito són la mateixa persona.

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésGuàrdia Civil
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut