Barcelona

El Patronat de la Sagrada Família revisarà la seguretat del temple després de l'incendi intencionat

El president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha anunciat que els responsables del temple es reuniran pròximament per acordar noves mesures que reforcin la seguretat perquè no es repeteixin incidents com l'incendi intencionat que ha cremat la sagristia de la cripta, un espai de lliure accés, ja que s'hi celebren misses diàriament. El temple ha pogut reobrir al públic, tot i que la cripta, que ha quedat afectada pel fum, s'haurà de netejar.

Actualitzat
La seguretat de la Sagrada Família ha quedat en entredit després que un home aparentment pertorbat ha calat foc, presumptament a la sagristia de la cripta del temple, un espai que ha quedat molt malmès pel fum, malgrat que el patrimoni artístic s'ha mantingut intacte. El president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha admès que potser caldrà replantejar-se el fet que la cripta sigui un espai de lliure accés per al públic.

Per la seva banda, tot i que l'Ajuntament considera que és massa d'hora per parlar de revisar les mesures de seguretat, la regidora Assumpta Escarp, ha assegurat que sembla que el presumpte autor de l'incendi ha aprofitat aquest lliure accés a la cripta per colar-se a la sagristia, on segons alguns testimonis hauria calat foc a les vestimentes dels capellans que s'hi guarden.

Escarp, regidora de Seguretat Ciutadana, ha descartat que el detingut es colés en la cripta a través de l'entrada monumental per a turistes, i ha afegit que que segurament ho ha fet a través de l'entrada de la parròquia, la que fan servir els fidels. Escarp considera, a més, que segurament el detingut coneixia la sagristia, ja que sabia que hi havia material fàcilment inflamable.

Tant l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, com l'alcaldable de CiU, Xavier Trias, s'han acostat al temple en assabentar-se de l'incendi. En referència a la seguretat del temple, Trias ha instat a "extremar la vigilància" de la Sagrada Família "amb la màxima discreció", tot i que ha admès que seria "un disbarat" que l'administració pública assumís les tasques de seguretat del temple.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut