Mèxic

El papa i el patriarca de l'Església ortodoxa russa segellen la reconcialació amb una imatge històrica

És la primera vegada que es troben els caps de les esglésies catòlica i ortodoxa després del cisma del 1054

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ja és a Mèxic després de la fugaç escala a Cuba per trobar-se amb el líder de l'Església ortodoxa russa i posar fi a una rivalitat històrica.

Després de gairebé mil anys sense trobar-se, el cap dels catòlics i el patriarca de Moscou, cap dels ortodoxos russos, s'han trobat i han parlat, durant dues llargues hores, de la millora de les relacions entre les dues esglésies.

Des del gran cisma del 1054 que no ho feien. L'enemistat ve de lluny i s'ha mantingut aquest segle pels recels dels ortodoxos russos a la influència de Roma entre els seus fidels ucraïnesos.

Ciril i Francesc han firmat una declaració conjunta per reforçar els llaços que els uneixen i per fer front als reptes comuns, com la persecució de cristians a l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica.

El papa Francesc és el líder d'una comunitat de 1.200 milions de catòlics. I l'Església ortodoxa russa, amb Ciril al capdavant, aglutina 165 milions de persones d'un total de 250 milions de cristians ortodoxos.

A Mèxic, la visita del papa ha aixecat molta expectació entre la població, que no es vol perdre la primera visita del pontífex al país.

Així que ha arribat a l'aeroport, el papa ha estat rebut amb tots els honors pel president del país, Enrique Peña Nieto. El papa Francesc passarà cinc dies a Mèxic i s'espera que faci una crida a la pau en un país que sovint és notícia pels alts índexs de violència. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut