Buenos Aires

El papa, a la seva nòvia d'adolescència: "Si no em caso amb tu em faig capellà"

Una amiga de la infància del nou pontífex assegura ser el seu amor d'adolescència. Amalia explica que va ser nòvia seva "quan tenien 12 o 13 anys", i que fins i tot li va enviar una carta en què li deia que li faria una caseta quan es casessin i li assegurava que "si no em caso amb tu em faig capellà".

RedaccióActualitzat
El tranquil barri de Buenos Aires que va veure néixer i créixer el papa Francesc encara no s'ha fet a la idea del que això suposa, però l'allau de periodistes que hi han desembarcat des de l'elecció fa que se'n comencin a fer una idea. Els veïns de Flores, al centre-oest de la capital argentina, recorden Jorge Mario Bergoglio com un nen "inquiet i estudiós, i amb un entorn familiar molt positiu", i ho expliquen a tots els periodistes que els vulguin escoltar.

Tampoc no han faltat les visites a la casa on va viure amb la família, a l'escola on va estudiar, amb expedients de notes inclosos, i a la parròquia del barri, on va oficiar missa com a vicari de la zona de Flores.

Els periodistes, però, han buscat amb especial motivació una dona, l'Amalia, una amiga de la infància del nou pontífex que assegura ser el seu amor d'adolescència. Amalia explica que va ser nòvia seva "quan tenien 12 o 13 anys", i que fins i tot li va enviar una carta en què li deia que li faria una caseta quan es casessin i li assegurava que "si no em caso amb tu em faig capellà".

Anècdotes a banda, Sergio Rubín, biògraf de Bergoglio quan era bisbe i un dels homes que més el coneixen, el descriu com un home auster que, entre altres coses, no va voler mai el cotxe oficial amb xofer ni la residència de l'arquebisbat de Buenos Aires. Lluny d'això, optava per fer servir el transport públic.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut