El nou govern de la Generalitat
El nou govern de la Generalitat

El nou govern de Quim Torra pren possessió aquest dissabte

RedaccióActualitzat

El nou govern de Quim Torra prendrà possessió aquest dissabte a dos quarts de dotze del migdia al Palau de la Generalitat.

En el mateix moment s'acabarà el 155, activat a Catalunya des de finals d'octubre de l'any passat. La presa de possessió dels nous consellers arriba després que el decret de nomenaments del nou executiu ha sortit publicat divendres a la matinada al "Diari Oficial de la Generalitat".

En la cerimònia de presa de possessió, que es farà al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, es llegirà el decret de nomenament dels nous consellers i conselleres, que prometran el càrrec davant del president català, que tancarà l'acte pronunciant un discurs.

Després, el nou executiu es farà la fotografia oficial a la Galeria Gòtica i farà la primera reunió de treball.

Sense Cs ni PP

Ni Ciutadans ni el Partit Popular assistiran a la presa de possessió del govern de la Generalitat.

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ho ha anunciat a Twitter.

 

Per la seva banda, també el PP ho ha fet a través d'un comunicat. El secretari general del partit, Santi Rodríguez, hi assegura que el PP Català estarà molt "vigilant davant qualsevol incompliment i deriva al marge de la legalitat que puguin estar temptats de cometre".

"Amb l'estat de dret no s'hi juga, perquè actua si és necessari per defensar el compliment de la llei i la democràcia del nostre país."

ARXIVAT A:
InvestiduraQuim TorraArticle 155Govern empresonatCsPPPDeCATERC
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut