Els nous consellers del govern de la Generalitat
Els nous consellers del govern de la Generalitat

El DOGC publica el nomenament dels consellers del govern Torra

Actualitzat

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquesta nit de dijous a divendres els nomenaments dels consellers del govern de la Generalitat. A partir d'aquesta publicació, els consellers ja podran prendre possessió del càrrec. De fet, l'acte de presa de possessió podria ser aquest dissabte.

 

Decret de nomenament dels consellers de la Generalitat by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 


Aquest dijous a la tarda, fonts de La Moncloa han anunciat que ja s'havia donat l'ordre i que la publicació del decret era imminent. Aquest decret substitueix el que el president Torra va signar el 19 de maig, però que el govern espanyol no va publicar al DOGC perquè la llista de nomenaments incloïa quatre consellers que es troben a la presó o a l'estranger: Josep Rull, Jordi Turull, Lluís Puig i Toni Comín.

Poc després de fer-se públics els noms, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ja va donar per fet l'aixecament de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. L'acord de l'article 155, aprovat al Senat a l'octubre, ja estableix que l'article deixarà de tenir vigència en el moment en què el govern català en ple prengui possessió.

Aquest dijous alguns dels nous consellers ja van participar en actes arreu del territori. A Manresa, Josep Bargalló, que serà el titular d'Ensenyament, ha assegurat que cal resistir els embats a l'escola catalana.

A Berga, la que serà consellera de Salut, Alba Vergés, ha estat una de les convidades a la Patum.

ARXIVAT A:
Article 155Quim Torra
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut