Torra celebra la caiguda de Rajoy però recorda que "el PSOE ha estat còmplice de la repressió"

RedaccióActualitzat

En la seva intervenció al consell nacional del PDeCAT, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha recordat que justament aquest divendres es compleixen vuit mesos de l'1 d'octubre:

"Penso que val la pena recordar, justament, que fa vuit mesos un govern va atrevir-se, davant de ciutadans indefensos, a carregar amb la policia contra ciutadans que estaven votant. Doncs avui aquell govern ha caigut, i d'això ens n'hem d'alegrar. Vuit mesos després, el govern d'M. Rajoy ha caigut i ara sabem que al darrere d'aquell govern hi havia tot un aparell de corrupció i repressió, que els catalans hem viscut en pròpia carn."

"Ens volien escapçats i resulta que els escapçats són ells", ha afegit.

A pesar de l'alegria que ha manifestat perquè "els que ens volien dèbils ja no hi són", ha demanat no oblidar el paper del PSOE:

"No oblidem que el PSOE ha estat còmplice de la repressió i de la involució democràtica que ha viscut l'estat espanyol durant aquests mesos."

Després de recordar que demà, dissabte, acaba el 155, Torra ha demanat al nou president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, que faci passos i que prengui riscos.

 

Ha tornat a demanar diàleg per afrontar la situació "gravíssima" que viu Catalunya, que no pot durar "ni un dia més".

"Un diàleg, una mediació, una negociació que volem de govern a govern, com sempre ha volgut el catalanisme que siguin les relacions entre Catalunya i Espanya."

Torra ha llançat tots aquests missatges en un discurs davant del consell nacional del PDeCAT, al qual ha estat convidat per primera vegada malgrat que no és militant del partit.

ARXIVAT A:
PDeCATQuim TorraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut