Riga

El ministre d'Exteriors danès matisa, a instàncies de García-Margallo, la resolució aprovada pel Parlament de Dinamarca

García-Margallo afirma que s'ha fet una interpretació "malintencionada i deliberadament distorsionada" de la resolució del Parlament danès a favor del diàleg democràtic i pacífic entre Catalunya i Espanya

RedaccióActualitzat

El ministre danès d'Afers Estrangers ha puntualitzat que el seu país no ha volgut interferir amb l'aprovació, aquesta setmana al Parlament, d'una resolució en què es posiciona a favor del diàleg pacífic i democràtic entre Espanya i Catalunya.

Martin Lidegaard, ministre d'Afers Estrangers de Dinamarca, ha fet aquestes declaracions en presència dels mitjans de comunicació espanyols a Riga i davant la invitació del ministre espanyol, José Manuel García-Margallo.

El representant de la diplomàcia espanyola ha convidat el seu homòleg danès a deixar clar que aquest país no discuteix la posició de Madrid. García-Margallo ha assegurat que s'ha fet una "interpretació malintencionada i deliberadament distorsionada" de la moció aprovada pel Parlament danès.

El parlament de Dinamarca va aprovar, el 19 de maig, una resolució a favor del "diàleg democràtic i pacífic entre Catalunya i Espanya per resoldre la qüestió de la independència de Catalunya". La resolució es va aprovar per 64 vots a favor, cap vot en contra i 41 abstencions. La resolució va ser una iniciativa d'un diputat de la formació d'esquerres Aliança Roja i Verda, i va tenir el suport de la delegació de l'ANC a Dinamarca.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut