El Parlament danès aprovant la resolució
El Parlament danès aprovant la resolució
Copenhaguen

El Parlament danès aprova una resolució que insta al diàleg entre Espanya i Catalunya

La resolució ha tirat endavant amb 64 vots a favor, cap en contra i 41 abstencions corresponents al partit de la dreta danès

RedaccióActualitzat

El parlament de Dinamarca ha aprovat una resolució a favor del "diàleg democràtic i pacífic entre Catalunya i Espanya per resoldre la qüestió de la independència de Catalunya". La resolució s'ha aprovat per 64 vots a favor, cap en contra i 41 abstencions. Aquesta resolució ha estat una iniciativa d'un diputat de la formació d'esquerres Aliança Roja i Verda, i ha comptat amb el suport de la delegació de l'ANC a Dinamarca.

Des del govern català, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha denunciat les pressions que l'executiu espanyol ha exercit sobre els partits del Parlament de Dinamarca perquè votessin en contra de la moció que defensa el dret a decidir de Catalunya. Li ha atribuït, en aquest sentit, l'augment de vots en blanc a la cambra danesa.

El portaveu de l'Assemblea Nacional Catalana, Toni Segovia, ha destacat a Dinamarca el canvi de posició, en una setmana, del partit de la dreta danès, que ha passat del "sí" a l'abstenció. En total, sis partits danesos han votat a favor de la resolució de diàleg pel procés català i dos s'han abstingut.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut