El Masnou instal·la el primer fanal autònom amb energies renovables
El Masnou instal·la el primer fanal autònom amb energies renovables
El Masnou

El Masnou disposa del primer fanal autònom que funciona amb energies renovables

La pista esportiva del Masnou té el rimer fanal híbrid que funciona amb energia eòlica i fotovoltaica. La col·locació del fanal és fruit d'un acord entre l'empresa IGS Wind, que ja treballa en altres models, i l'Ajuntament del Masnou, que no descarta instal·lar-ne més que funcionin amb energies renovables.

Actualitzat
L'empresa IGS Wind ha instal·lat el seu primer model de fanal autònom híbrid a la pista esportiva del Masnou. L'objectiu és comercialitzar en el futur fanals similars pels passejos marítims.

Aquest nou fanal no depèn del corrent elèctric i combina dues energies renovables: l'eòlica i la fotovoltaica. Incorpora, a més, tecnologia molt innovadora, com un aerogenerador que encara no està al mercat. La col·locació del fanal és fruit d'un acord entre l'empresa IGS Wind i l'Ajuntament del Masnou. Es tracta d'un model pilot que suposarà estalvis econòmics i energètics. Segons Alvaro Ibañez, gerent de l'empresa, aquest fanal suposa un estalvi de dues tones de CO2 l'any.

L'empresa masnovina ha dissenyat el fanal híbrid durant els deu mesos que té de vida. Ara estan treballant en altres models que incorporen variacions, com un que funcionarà únicament amb energia solar. L'Ajuntament, per la seva part, no descarta instal·lar més fanals que funcionin amb energies renovables.
Anar al contingut