Els municipis catalans on hi ha restriccions per risc d'incendi
Els municipis catalans on hi ha restriccions per risc d'incendi

El mapa dels municipis amb restriccions per risc d'incendi

Consulta si el lloc on vius està al nivell 3 del Pla Alfa de risc d'incendi i té restriccions durant aquesta onada de calor

Jordi Brescó MontserratActualitzat

82 pobles i ciutats de set comarques catalanes afronten aquests dies restriccions extraordinàries, com ara la cancel·lació d'activitats en el medi natural, la prohibició de fer servir maquinària agrícola i les feines en zones forestals, a causa de l'onada de calor.

Un cop acabada l'onada de calor, els municipis que estan en el nivell 3 del Pla Alfa de risc d'incendi han passat de 333 a 82.

Consulta en aquest mapa interactiu els municipis on hi ha restriccions per l'alt risc d'incendi:

Fins a les 00.00 del dimecres 18 d'agost, en aquests 82 municipis no es pot utilitzar maquinària agrícola entre les 10 del matí i les 8 del vespre, excepte la recollida de la fruita.

També en aquest horari es limita la circulació dins del medi natural, excepte per a residents i tasques inajornables, i el transport de productes forestals. També es limita l'obra pública de manteniment que suposi un risc d'incendi forestal.

 

 

Espais naturals amb restriccions

Les restriccions també afecten espais naturals, que romandran tancats i tindran l'accés controlat. Són els massissos de l'Albera, el Montgrí, el Montsant i el Parc Natural del Cap de Creus

A partir del divendres 13 d'agost al migdia, s'han cancel·lat les activitats de joventut com les rutes o acampades, a més de les activitats esportives al medi natural. Colònies, casals i estades esportives hauran de limitar l'activitat a l'entorn immediat on pernocten.

Un tractor rostollant a Lliçà de Vall
Un tractor rostollant a Lliçà de Vall (ACN/Àlex Recolons)

El govern fa una crida a la prudència davant les condicions meteorològiques i l'alt risc d'incendi per als pròxims dies. És per això que, als municipis que no es troben en el nivell 3 del Pla Alfa, la Generalitat demana que se segueixin les restriccions encara que no siguin obligatòries.

 

 

ARXIVAT A:
IncendisOnada de calor
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut