El Liceu mostra els vitralls restaurats de Wagner, un tresor ocult durant 80 anys
Els vitralls es poden veure per l'exterior des del carrer Sant Pau
Barcelona

El Liceu mostra els vitralls restaurats de Wagner, un tresor ocult durant 80 anys

Coincidint amb la celebració del 20è aniversari de la reobertura del Liceu s'han recuperat els quatre vitralls wagnerians ocults durant 80 anys

RedaccióActualitzat

El teatre de la Rambla recupera la façana del 1874. Si passeu per davant del Liceu, podreu veure la restauració que s'ha fet a la façana principal per celebrar el 20è aniversari de la reobertura del coliseu després de l'incendi del 1994. També s'han recuperat els quatre vitralls wagnerians del 1905 ocults durant més de 80 anys, que es veuen des del carrer Sant Pau.

El 1874 l'arquitecte Oriol Mestres va remodelar la primera façana del Liceu. Després, als anys vint, aquesta reforma es va tapar amb una altra façana. Des de l'exterior, no es podien veure perquè estaven coberts per uns finestrals de fusta i només es podien observar des de l'interior del vestíbul del Cercle del Liceu.

 

 

Ara, amb la recuperació del projecte de Mestres, el carrer Sant Pau hi surt guanyant. Els vitralls que il·lustren una de les grans obres de Wagner al vestíbul del Cercle del Liceu s'hi poden veure, encara que invertits, des del carrer.

 

 

 

 

 

 

El Liceu, a part d'estrenar la façana remodelada, presenta un impactant muntatge de "Turandot", una superproducció futurista del videocreador Franc Aleu que ha obert la temporada operística. De fet, és la mateixa òpera que es va escollir fa vint anys per reinaugurar-lo. Aquesta vegada el repartiment l'encapçala la soprano Iréne Theorin. A l'acte hi ha assistit una àmplia representació institucional i social.

 

 

 

ARXIVAT A:
ArtMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut