Joies Tous desmuntades i analitzades. Imatges facilitades per Consujoya (ACN) 
Joies Tous desmuntades i analitzades. Imatges facilitades per Consujoya (ACN)
Madrid

El jutge veu "mala fe" en l'associació que va demandar Tous pel farcit dels ossos

L'Audiència Nacional confirma l'arxivament de la causa pel material de l'interior de les peces emblema de la firma manresana

RedaccióActualitzat

La denúncia contra els joiers Tous per presumptes irregularitats en la fabricació dels coneguts ossos de la firma ha quedat arxivada del tot.

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha confirmat l'arxivament de la causa i ha imposat als demandants, l'associació Consujoya, el pagament de les coses del recurs, perquè creu que van actuar amb "mala fe evident i temeritat"

Pedraz va arxivar la denúncia en descartar qualsevol possible estafa en la comercialització de les joies d'or i plata de la firma manresana, les quals "estarien emparades per la llei" com a metalls preciosos.

Tous ha celebrat la decisió i ha afegit que han estat "sempre molt tranquils perquè sabem que hem fet les coses bé i complint la legalitat". 

El jutge de l'Audiència Nacional ha arxivat la denúncia de la Fiscalia contra Tous
El jutge de l'Audiència Nacional ha confirmat l'arxivament de la causa contra els Tous

Els investigadors van analitzar si les joies de plata elaborades amb la tècnica de l'electroforming es podien considerar de metall preciós o, en altres paraules, si continuen sent-ho quan tenen un nucli no metàl·lic a l'interior. El jutge ha conclòs que està permesa aquesta tècnica, per donar estabilitat a les peces, que per fora són de plata de primera llei. 

El titular del jutjat va descartar que Tous enganyés el comprador perquè en cap moment se li diu que compri plata massissa.

ARXIVAT A:
ConsumJudicial
Anar al contingut