El jutge de l'Audiència Nacional ha arxivat la denúncia de la Fiscalia contra Tous
El jutge de l'Audiència Nacional ha arxivat la denúncia de la Fiscalia contra Tous

Tous, investigada per possible frau per farcir les joies amb material no metàl·lic

La investigació s'ha obert arran de la denúncia d'una associació que assessora consumidors i professionals de la joieria

Actualitzat

L'Audiència Nacional ha obert una investigació a Tous per aclarir si, com diu la Fiscalia, ha venut joies amb material no metàl·lic, malgrat publicitar-les com si fossin íntegrament d'or o plata, acusacions que la marca rebutja.

Aquest dimecres, el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha d'interrogar els representants legals de l'empresa manresana per suposats delictes d'estafa continuada, falsedat documental, publicitat enganyosa i corrupció en particulars. També estan citats els representants d'Applus Laboratories, el laboratori de Barcelona que acredita la qualitat de les joies Tous.


Denúncia a Còrdova

La investigació, avançada per El Independiente, s'ha obert arran de la denúncia presentada a Còrdova per Consujoya, una associació de consumidors i usuaris de joieria. L'associació va fer analitzar peces de Tous comprades a Còrdova, Màlaga, Madrid i la web de Tous, que van detectar que el farcit era no metàl·lic. Es van analitzar al laboratori Ecomep de Còrdova i a l'Institut Universitari de Nanoquímica de la Universitat de Còrdova.

Els denunciants ho van posar en coneixement de la Fiscalia de Còrdova, en coordinació amb la Guàrdia Civil, que va remetre les acusacions a l'Audiència Nacional, davant la dimensió que podria tenir el cas:

"Una afectació a un nombre molt important de productes presumptament posats al mercat amb publicitat enganyosa o fraudulenta, prop de quatre milions de peces, d'una empresa implantada a més de 45 països amb uns 400 establiments i volum de vendes a Espanya de més de 350 milions d'euros"

 

Tous es defensa

En un comunicat, Tous ha assegurat que les seves joies d'or i plata sempre són de primera llei, compleixen amb la legislació de metalls preciosos i estan certificades per laboratoris oficials a Espanya.

 

Anar al contingut