Andratx

L'arquitecta d'Andratx assenyala el director general d'Urbanisme balear com el "cervell" de la trama

Nous detalls en el sumari del "cas Andratx", poc després que el president de les Illes, Jaume Matas, el donés per tancat. Es tracta d'unes converses gravades per la Guàrdia Civil i que ara s'han filtrat a la premsa. En elles, l'arquitecta municipal assenyala l'exdirector general d'Urbanisme del govern balear, Jaume Massot, com la peça clau de tot plegat. El mateix dia que es feia pública aquesta informació, tots els partits polítics han demanat a Matas que comparegui al Parlament per donar explicacions.

Actualitzat
"Jaume Massot és el cervell de tot el 'cas d'Andratx'. L'exdirector general del Govern Balear és el més llest i al final se'n sortirà". Són paraules de l'actual arquitecta municipal, Cinta Moyà, gravades per la Guàrdia Civil i que aquest dimarts publiquen els diaris "Última Hora" i "Balears". La funcionària diu que firmava els expedients perquè Massot no ho podia fer ja que era incompatible amb el seu càrrec polític.


El "cas Andratx" ha tornat a l'actualitat política ja que van transcendint més peces del sumari. Ho fa l'endemà que el president Matas declarés que era una utilització política i que ja estava resolt. Precisament Jaume Matas s'ha reunit amb els responsables de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera per preparar la cimera de presidents amb Zapatero. I també amb els portaveus parlamentaris, que li han demanat que comparegui a donar explicacions al Parlament. Matas, però, ha dit que això no s'ha de debatre en aquest tipus de trobades sinó a l'hemicicle.

També aquest dimarts s'ha sabut que el conseller Rodríguez ha demanat al jutge que no doni a conèixer el contingut de les converses que va mantenir els dies en què va tenir intervingut el telèfon mòbil. La intervenció va ser per ordre judicial, davant la sospita que el conseller tingués informació sobre les detencions i n'avisés l'exalcalde. El conseller justifica al jutge que el contingut d'aquestes converses poden beneficiar els seus rivals polítics.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut