El tren Alvia descarrilat a Angrois el 24 de juliol de 2013
El tren Alvia descarrilat a Angrois el 24 de juliol de 2013
Santiago de Compostel·la

El jutge cita a declarar l'excap de seguretat d'Adif per l'accident de l'Alvia a Angrois

El jutge l'interrogarà com a presumpte responsable, per imprudència greu, de 80 delictes d'homicidi i de 150 de lesions

RedaccióActualitzat

El maquinista del tren Alvia que va descarrilar el 24 de juliol del 2013 a Santiago de Compostel·la, i va provocar 80 morts, podria no ser l'únic responsable de l'accident. El jutge també ha citat a declarar el cap de seguretat d'Adif, perquè, segons el magistrat, va ser advertit dels perills del revolt i, tot i així, va tolerar la situació de risc sense resoldre el problema. El jutge l'interrogarà com a presumpte responsable, per imprudència greu, de 80 delictes d'homicidi i de 150 de lesions.

El jutge determina que el que era cap de seguretat a la circulació d'Adif en el moment del sinistre, Andrés Cortabitarte, "no va complir" la seva tasca en relació a l'elaboració dels corresponents anàlisis de riscs a la línia d'alta velocitat entre Ourense i Santiago.

El jutge també assegura que "el revolt representava un risc en si mateix" i també afegeix que "aquest risc va ser detectat per l'empresa encarregada de construir la infrastructura i per la consultora lligada al Ministeri de Foment":

"Tots han complert amb el seu deure excepte qui, en última instància, tenia la capacitat de decidir com gestionar el risc de descarrilament en corba per un excés de velocitat que finalment va ser la causa directa i immediata del resultat."

 

 

Anar al contingut