Emilio Sánchez Ulled, aquest dijous durant la segona sessió del judici del cas Palau
Emilio Sánchez Ulled, aquest dijous durant la segona sessió del judici del cas Palau
Barcelona

El fiscal del cas Palau rebutja la prescripció dels delictes de Daniel Osácar i de Ferrovial

En el segon dia del judici per l'espoli del Palau de la Música, Emilio Sánchez-Ulled ha rebutjat altres prescripcions, però ha acceptat la d'un directiu de Publiciutat, que ha quedat absolt

RedaccióActualitzat

Aquest dijous, en la segona jornada de la vista oral del judici pel cas Palau, el fiscal Emilio Sánchez-Ulled —el mateix del judici del 9-N al TSJC contra Mas, Ortega i Rigau—, ha reclamat al tribunal que no accepti la prescripció de delictes que aquest dimecres, en les qüestions prèvies a l'inici del judici pròpiament dit, van demanar tant els advocats dels exdirectius de Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, com els de l'extresorer de CDC Daniel Osácar.

Segons Sánchez-Ulled hi ha una connexió de delictes que integren un "projecte únic", i ha rebutjat que no es causés perjudici a la societat o als socis del Palau de la Música, com havien argumentat els advocats.

El fiscal sí que ha acceptat una prescripció de delicte, la de Ramon Marc Martí, directiu de l'empresa Publiciutat, perquè se'l va imputar cinc anys i vint dies després del delicte presumptament comès, falsedat documental, pel qual el fiscal li demanava tres anys de presó. El tribunal ho ha acceptat i Marc Martí, doncs, ha estat declarat absolt, de manera que a partir d'ara hi ha 15 acusats, no 16. Sánchez-Ulled també ha rebutjat com a prova del judici un CD amb dades informàtiques.

 

L'advocat d'Osácar ha renunciat a 36 testimonis polítics

Aquest dimecres, els 15 acusats, encapçalats per Fèlix Millet i Jordi Montull, es van asseure finalment al banc vuit anys després que es destapés l'espoli del Palau de la Música. Les notícies sobre el possible pacte de Montull amb la fiscalia per incriminar Convergència Democràtica de Catalunya –CDC, actual PDeCAT– a canvi d'una reducció de la petició de pena per a la seva filla, Gemma Montull, de 26 a 3 anys de presó, va planar durant tota la sessió, i va precipitar l'altra notícia important en l'inici d'aquest judici: la renúncia de l'advocat de l'aleshores tresorer del partit, Daniel Osácar, als testimonis polítics.

♦ Montull ofereix al fiscal rebaixar la petició de pena a la seva filla a canvi d'inculpar CDC

 

Són un total de 36, entre els quals hi ha dos exconsellers d'Obres Públiques de CDC, Felip Puig i Pere Macias, i un del PSC, Joaquim Nadal. Alguns d'aquests testimonis podrien tenir problemes si, durant les declaracions, Montull o algun altre acusat vincula directament CDC amb l'entramat delictiu.

L'advocat de Ferrovial vol que s'anul·li la prova incriminatòria

A banda de la de Montull, l'altra defensa que va protagonitzar el dia va ser la de l'empresa constructora Ferrovial, que va demanar l'anul·lació d'una prova: la informació que hi havia a l'ordinador de la secretària de Fèlix Millet, que és la que ha permès a la fiscalia vincular l'empresa amb el finançament il·legal de CDC.

Un detall que pot ser vist com una paradoxa: l'escenari on té lloc el judici, la Ciutat de la Justícia, és una infraestructura construïda per Ferrovial i, segons afirmen el jutge instructor i la fiscalia, el presumpte entramat delictiu centrat al Palau de la Música va permetre a Millet i Montull quedar-se un 0,5% del cost total pel seu paper en la intermediació entre l'empresa i el govern de la Generalitat.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut