Barcelona

El govern estudia deixar de subvencionar els universitaris repetidors

La proposta s'emmarca en la política de contenció pressupostària portada a terme per la Conselleria d'Economia, i que passarà també pel reajustament del mapa de màsters, "sobredimensionat" amb gairebé 500 títols. "Hem d'afrontar si es continua subvencionant la majoria dels estudis dels alumnes que no donen un rendiment complet", ha explicat el secretari general d'Universitats, Antoni Castellà. "La idea seria que, si no està justificat que un alumne sigui tants anys al sistema universitari, no és possible que l'administració, amb impostos de tots, el subvencioni al màxim en aquest àmbit", ha concretat.

Actualitzat
Aquesta mesura, que el govern està "reflexionant sense cap proposta ferma", comportaria que es deixés de subvencionar la carrera de manera gradual fins a anar perdent aquesta ajuda.

De mitjana, les carreres a universitats públiques estan sufragades gairebé en un 90%, fet que suposa que els estudiants paguin 1.121 euros cada curs, amb un cost real d'11.210 euros, i que al final, cada alumne n'hagi pagat 4.485 per una carrera que en costa 44.851 a l'administració.

De fet, la penalització als repetidors és un procediment que apliquen les universitats en anar augmentant el preu del crèdit a mesura que es repeteix una assignatura.

Sobre la reordenació del mapa de màsters, que compta amb uns 500 actualment, la intenció és no programar-ne de nous i "racionalitzar-ne l'oferta", ha avisat Castellà.

En aquest marc de contenció, el finançament variable que la Generalitat deu a les universitats, en total 154,6 milions d'euros del pla de millora 2007-2010, no serà satisfet íntegrament, ha avançat Castellà.
Anar al contingut